Hlavní obsah

Terry bude navzdory obvinění z rasismu v nominaci Anglie

LONDÝN

Obránce John Terry bude navzdory obvinění z rasismu v nominaci anglické reprezentace pro nadcházející přípravné zápasy se Španělskem a Švédskem. Třicetiletý fotbalista Chelsea by neměl přijít ani o kapitánskou pásku.

Foto: Darren Staples, Reuters

John Terry ve Walesu znovu navlékl kapitánskou pásku anglické reprezentace.

Článek

"Řešili jsme to s vedením Fotbalové asociace. Myslím, že dokud nebude prokázán opak, je John Terry nevinný," citovala trenéra Anglie Fabia Capella agentura Reuters. "Je kapitán, a to je důležité. Proto jsem ho vybral. Teď má sice nějaké problémy, ale musíme počkat, jak dopadne vyšetřování," dodal italský kouč.

Terry čelí obvinění, že při ligovém utkání s Queens Parkem údajně rasisticky urážel obránce Antona Ferdinanda. Stopera Chelsea kvůli tomu začala vyšetřovat policie i Fotbalová asociace.

Capello se také vyhnul možné kontroverzi v týmu, když pro přípravné zápasy s mistrem světa a Evropy Španělskem (12. listopadu) a Švédskem (15. listopadu) nepovolal Ferdinandova staršího bratra Ria. "Není v týmu, protože nehraje a nemá formu. Není to výmluva, tak to prostě je. Potřebuje hrát," řekl trenér.

Reklama

Související témata: