Hlavní obsah

Kouč Ferguson se po vyřazení z poháru omluvil fanouškům United

MANCHESTER

Trenér Alex Ferguson se po vyřazení Manchesteru United ve čtvrtfinále Ligového poháru omluvil fanouškům svého týmu. Předváděná hra v domácím zápase proti druholigovému Crystal Palace podle něho neměla nic společného s výkonem úřadujícího anglického šampióna.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson.

Článek

Skotský kouč nasadil do středečního zápasu především náhradníky, kteří sice dokázali krátce po vedoucím gólu bojujícího soupeře srovnat z penalty, nakonec ale prohráli 1:2 po prodloužení. "Ani nevím kde začít. Jednoznačně se omlouvám našim fanouškům, hra neměla nic společného s výkonem Manchesteru United," řekl klubové televizi.

V semifinále soutěže se utká Manchester City s Liverpoolem, Crystal Palace vyzve taktéž druholigový Cardiff. "Soupeři přeji úspěch a postup do finále, dnes předvedli skvělý zápas. Každý z nich nechal na hřišti všechno, aby se dostali do semifinále. My jsme zřejmě hráli moc nakrátko, ale nechci to ještě hodnotit," uvedl Ferguson.

"Murrayho gól neměl platit"

Porážku devětašedesátiletý kouč přijal, i když rozhodující gól Murrayho z 98. minuty neměl platit. "Z televize jsem viděl, že jejich druhý gól byl z ofsajdu. Ale tím nechci brát Crystal Palace jejich zásluhy, pracovali tvrdě a zasloužili si to. Pro nás je výsledek velkým zklamáním," hodnotil.

Kapitánem byl na Old Trafford obránce Jonny Evans, který hrál svůj stý zápas v dresu "Rudých ďáblů". Na jubilejní utkání však chce spolu s týmem co nejrychleji zapomenout. "Před zápasem jsem měl velikou radost z toho, že jsem dostal pásku, ale teď bych se jí raději vzdal výměnou za postup," uvedl rodák z Belfastu.

"Myslel jsem, že po vyrovnání budeme pokračovat v podobném trendu. V prodloužení jsme pak měli hodně míč v držení, ale nedokázali jsme soupeře zlomit," líčil zklamaně Evans.

Reklama

Související témata: