Hlavní obsah

Už nejen německý Wolfsburg, ale i řecký Olympiakos má zájem o Rosického

LONDÝN

Nejen německý Wolfsburg, ale i řecký Olympikos Pireus zatoužil po kapitánovi české fotbalové reprezentace Tomáši Rosickém. Dokonce by chtěl, aby přestoupil z Arsenalu už příští měsíc. Kouč „kanonýrů“ Arséne Wenger však v současné situaci, kdy jeho tým potřebuje naopak posílit, prohlásil, že podobný transfer nyní nepřichází vůbec v úvahu.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Podle Arsene Wengera nepřichází odchod Tomáše Rosického v úvahu.

Článek

Dřív než v létě příštího roku Rosický z Emirates Stadium nepůjde. Kouč Arsenalu Arséne Wenger naznačil podle britských médií naprostou nechuť se jakýmikoli spekulacemi o odchodu kapitána české fotbalové reprezentace zabývat, natož o transferu jednat.

V současné situaci není divu, kanonýři figurující v Premier League na páté příčce potřebují spíše posílit. A nic na tom nemění, že zraněná dvojice Abou Diaby a Jack Wilshere by měla být v polovině leda už k dispozici.

Proto byl bezpředmětný zájem Wolfsburgu, který se o Rosického oficiálně zajímal. „Chtěl bych, není pochyb, že je to dobrý hráč,“ glosoval námluvy kouč Wolfsburgu Felix Magath.

Nyní má o Rosického eminentního zájem vedoucí celek řecké ligy Olympiakos Pireus. Španělský kouč v jeho službách Ernesto Valverde se netají, že hlavně po jarní pokračování v Evropské lize potřebuje posílit a zkvalitnit středovou řadu. Vyhlédl si jedenatřicetiletého Rosického, ale podle reakcí z Emirates Stadium jsou tyto námluvy momentálně bezpředmětné. Wenger prohlásil, že český univerzál minimálně do léta příštího roku zůstane.

Reklama

Související témata: