Hlavní obsah

O titulu už nemá smysl se bavit, uznal po remíze ve Swansea kapitán Chelsea Čech

SWANSEA

Dostal kapitánskou pásku, neboť Terry s Lampardem ve Walesu absentovali, přesto ani s Petrem Čechem coby kapitánem nedokázala Chelsea na stadionu nováčka Premier League vyhrát a musela se ve Swansea spokojit s remízou 1:1. A remízou spadlou z nebe, neboť v nastaveném čase tečoval Taylor střelu Bosingwy tak nešťastně, že skončila v síti a přinesla hostům alespoň nerozhodný výsledek. „O titulu teď už nemá smysl vůbec mluvit,“ uznal po dalších ztracených bodech Čech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Ligová sezóna je pro Chelsea ztracená. Zvláště po dvou remízách na soupeřových hřištích v řadě. Nejprve remíza v konfrontaci s Norwich City, v úterý další ve Swansea, takže na oba celky z Manchesteru, které Premier League vedou, nyní ztrácí Blues dvanáct bodů. A na třetí Tottenham sedm.

Chelsea už jde  jen o Champions League

„O titulu už vůbec nemusíme mluvit, protože ani Citizens, ani United tolik bodů nepoztrácí. Ale podle mého je pořád reálné rvát se o třetí místo zaručující přímou účast v příštím ročníku Champions League,“ meditoval po zápase ve Swansea Čech.

Jeho týmu se tam krutě nevydařil první poločas. „Chcete-li tady uspět, musíte se připravit na úplně jiný styl hry. A také se vypořádat s velice dobře organizovanou hrou domácích, což jsme nezvládli,“ uznal portugalský kouč Chelsea Villas Boas, který mohl být spokojen s výkonem svého mužstva až po změně stran.

Petr Čech nedosáhl na střelu Sinclaira ze Swanseafoto: ČTK/AP

"Po přestávce už to bylo úplně jiné. Dostali jsme domácí pod tlak, nenechali je pořádně rozehrát, bohužel zase chyběla ta správná finální přihrávka do vápna,“ glosoval proměnu svého týmu Čech. Jeho rozlet nezbrzdilo ani vyloučení Cola, jenž musel v 86. min. po druhé žluté ze hřiště. „I v oslabení jsme se pořád tlačili dopředu a za snahu jsme byli v nastaveném čase odměněni aspoň vyrovnáním,“ ulevilo se nakonec Čechovi, podle něhož teď bude pro jeho Chelsea prioritou boj o třetí příčku.

„Hodně bude záležet na nedělním zápase s Manchesterem United. Když ho zvládneme, můžeme se o třetí příčku zaručující přímou účast v Champions League porvat. Ale pozor si přitom musíme dát na Liverpool, který je hned za námi“ uvědomuje si český gólman.

Zklamání vystřídala hrdost

Ve Swansea zavládlo po nešťastném vlastním gólu pochopitelně zklamání, neboť nováček měl výhru nad dalším favorizovaným soupeřem na dosah. „Ale já jsem na své hráče hrdý. Vždyť to byl třetí velký soupeř po sobě, s nímž jsme doma hráli a zase jsme uspěli,“ připomněl kouč Brendan Rodgers zápasy s Tottenhamem (1:1), Arsenalem (3:2) a Chelsea (1:1).

Jeho svěřenci proměnili domácí hřiště v pevnou tvrz, kde během dvanácti odehraných utkání padli jen s Manchesterem United. „Takovou bilancí se může chlubit snad jen Manchester City. Je skutečně neuvěřitelná a  vypovídá všechno o mentalitě, charakteru a síle mého mužstva,“ chválil své hráče trenér Swansea.

Reklama

Související témata: