Hlavní obsah

Chelsea ani vedení 3:0 nestačilo, v bitvě titánů s „Rudými ďábly“ jen remizovala

LONDÝN

Na mistrovský titul letos prostě nemají. Fotbalisté Chelsea ho tak jako tak odepsali, v zápase 24. kola Premier League proti Manchesteru United však vedli už 3:0 a měli na dosah senzační vysokou výhru. Nedočkali se jí, bitva anglických titánů nakonec skončila 3:3! S hosty nezamávaly ani dva vlastní góly, díky dvěma penaltám se naopak vrátili do zápasu a vydolovali aspoň bod.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech inkasuje gól od Javiera Hernándeze, Manchester United tak nakonec uhrál remízu 3:3.

Článek

Chelsea ztrácela po sobotě na vedoucí Manchester City již patnáct bodů, na mistrovský titul už tedy nemyslí. „Teď bojujeme o to, abychom skončili na příčkách zaručující postup do Ligy mistrů. Ideální by bylo porvat se o přímý postup,“ měl jasno brankář Petr Čech.

Hosté jsou naopak druzí a v případě výhry se mohli bodově dotáhnout na svého městského rivala v čele tabulky.

Chelsea doma v posledních devíti ligových zápasech proti Manchesteru United ani jednou neprohrála. Hostům z Manchesteru se na Stamford Bridge nedařilo ani střelecky, z posledních osmi zápasů tady Fergusonovi svěřenci dali jen tři góly.

A nevyšel jim ani další pokus, i když remíza je pro ně nakonec dobrá... V 11. minutě se „Rudí ďáblové“ marně dožadovali penalty za zákrok na Welbecka. Ve 36. minutě si pak dali vlastní gól. Sturridgův centr zasáhl gólman De Gea kopačkou, ale míč se od Evanse nešťastně odrazil do branky.

V závěru poločasu se zaskvěl Čech. Nejdřív skvěle vyrazil střelu Younga, pak si to zopakoval při pokusu Welbecka.

Nástup do druhé půle vyšel Chelsea parádně. Po necelé půlminutce centroval Torres a Mata u zadní tyče pohotovým volejem zvýšil na 2:0. A to ještě nebylo všechno, v 51. minutě si po přímém kopu Maty a hlavičce Luize dal Ferdinand již druhý vlastní gól Manchesteru.

Až poté přišel Čech o čisté konto. Rooney mu z penalty nedal šanci a snížil na 3:1. Pro druhou penaltu došel Welbeck a Rooney ji znovu bezpečně proměnil, takže z jasného zápasu bylo najednou zase drama. A Blues nakonec o výhru opravdu přišli. O vyrovnání se postaral Fergusonův tradiční žolík Hernández. Šest minut před koncem nedal mexický „Hrášek“ hlavou Čechovi šanci.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo
Newcastle - Aston Villa 2:1 (30. Ba, 71. Cissé - 45. Keane), Chelsea - Manchester United 3:3 (36. vlastní Evans, 46. Mata, 51. vlastní Ferdinand – 58. a 69. z penalt Rooney, 84. Hernández).

Reklama

Související témata: