Hlavní obsah

VIDEO: Tohle nám může vyhrát ligu, jásá Rooney. Ferguson chtěl další penalty

LONDÝN

Po padesáti minutách zápasu byli na odpis, ale nakonec fotbalisté Manchesteru United vydřeli na londýnském Stamford Bridge remízu 3:3, přestože už prohrávali 0:3. S velkým rivalem z Chelsea se tedy rozešli smírně, ale vzhledem k průběhu utkání se po něm mohli cítit jako vítězové. „Tenhle bod nám může vyhrát ligu,“ radoval se po velké bitvě autor dvou branek Wayne Rooney.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech inkasuje gól od Javiera Hernándeze, Manchester United tak nakonec uhrál remízu 3:3.

Článek
Fotogalerie

Chelsea - Machester United 3:3

V přetahované na čele tabulky s městským konkurentem City sice United zaznamenali nepříjemnou bodovou ztrátu, ale statečný boj na Stamford Bridge je v honbě za obhajobou výrazně posílí.

„Samozřejmě jsou to pro nás dva ztracené body, to je nám jasné. Ale poté, co jsme prohrávali 0:3, si nikdo z Manchesteru City určitě neužíval, jak jsme vybojovali remízu a jak silného týmového ducha jsme ukázali. Teď dobře vědí, že o titul se budeme prát až do samého konce,“ vzkázal Rooney.

„Ukázali jsme v posledních letech už několikrát bojovné srdce. A tenhle bod nám může vyhrát ligu. Za stavu 0:3 by hráči většiny týmů svěsili hlavy a přijali porážku. My jsme ale dál dřeli a naštěstí jsme nakonec něco ze zápasu vytěžili,“ pochvaloval si anglický reprezentant.

Villas-Boas nechápal druhou penaltu

Oba jeho góly v utkání padly z pokutových kopů. A domácí Chelsea se především po druhém z nich cítila poškozena. „Padlo tady pár zvláštních rozhodnutí. Tyhle věci se pořád opakují. První penalta byla, s tím souhlasím. Ale ta druhá byla hodně nešťastná. Nejsem si jistý, jestli Howard něco nekompenzoval,“ řekl k verdiktům sudího Howarda Webba kouč Chelsea André Villas-Boas.

Trenér hostů Alex Ferguson o správnosti jejich odpískání nepochyboval. A mělo jich být podle něj ještě více. „Ty dvě penalty ve druhé půli byly jasné. Myslím, že v náš prospěch měly být odpískány celkem čtyři. Ale neviním z chyb hlavního sudího Webba, ale jeho asistenta,“ postěžoval si Sir Alex. Podle něj si United nakonec zasloužili zvítězit.

„Pro nás je tohle ztráta dvou bodů. Hráli jsme skvěle, kromě první desetiminutovky druhé půle, v níž jsme dostali dva góly. Pak už to z naší strany bylo velmi dobré,“ myslí si Ferguson.

„Při druhém gólu Chelsea jsme nepokryli křížnou přihrávku. Následné zakončení Maty bylo fantastické. Jenže první a třetí gól jsme si dali sami, to jsme měli prostě smůlu,“ shrnul inkasované branky kouč hostů.

Při ztrátě 0:3 však Fergusonovi mistrně vyšlo střídání.  Do útoku nasadil po bok Rooneyho Mexičana Hernandeze, který mimo jiné splatil důvěru vyrovnávacím gólem.

„Museli jsme už riskovat. Abych byl upřímný Chicharita jsem měl nejspíš nasadit od začátku. Jakmile přišel na hřiště, dostal obranu Chelsea svým pohybem a poziční hrou pod velký tlak,“ dodal Ferguson.

Nezapomněl také pochválit mladého gólmana Davida De Geu, jenž se v poslední době ocitl pod velkou palbou kritiky. Ferguson ocenil především jeho zákrok proti přímému kopu Maty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.