Hlavní obsah

VIDEO: Remíza nahrála všem ostatním, litoval Čech promarněné šance

LONDÝN/PRAHA

Zase navlékl kapitánskou pásku, jeho Chelsea ovšem opět nevyhrála, i když v ostře sledovaném šlágru anglické Premier League vedla na Stamford Bridge nad Manchesterem United už třígólovým rozdílem. „Měli jsme to dotáhnout, to mrzí,“ litoval kapitán Blues Petr Čech promarněné šance. „Remíza nepomohla ani nám, ani Manchesteru, zato všem ostatním nahrála,“ dobře si uvědomoval, jaké komplikace nerozhodný výsledek 3:3 jeho týmu přivodil.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech inkasuje gól od Javiera Hernándeze, Manchester United tak nakonec uhrál remízu 3:3.

Článek

Chelsea - Machester United 3:3

Newcastle se dotáhl na bod, Arsenal na tři, přičemž první tři příčky znamenající přímý postup do příštího ročníku Premier League se Čechovu mužstvu čím dál víc vzdalují. I přičiněním toho, že Chelsea s kapitánem Čechem v posledních dvou zápasech jen remizovala. Před týdnem na půdě nováčka ve Swansea, tentokrát pro změnu doma s obhájcem titulu.

Zase jako kapitán, opět bez výhry

„Kapitánská páska – a v takovémto zápase k tomu – je velká čest, o to víc mrzí, že výsledek nebyl příznivější. Něco jsem chytil, ale když dostaneme doma tři góly, těžko mohu být spokojený,“ svěřoval se Čech zaskakující v roli kapitána za zraněného Johna Terryho.

Jeho Chelsea přitom měla ke třem bodům hodně blízko, neboť ještě v 58. minutě vedla nad Manchesterem United 3:0. Dvě penalty nařízené v rozpětí jedenácti minut však Blues zbrzdily a nakonec srazily. Však se také kouč domácích Andre Villas-Boas na sudího Webba moc a moc zlobil, neboť hlavně druhý pokutový kop se mu zdál hodně přísný.

„Nebudu situaci komentovat. K rozhodčím se nemůžeme vyjadřovat, a jestli se penalta kopat měla nebo ne, to by měli posoudit jiní. Svůj názor mám, ale sudího hodnotit nechci,“ bránil se Čech na rozdíl od portugalského kouče vyřknout své mínění.

Dvě penalty zápas otočily

Pravdou ovšem je, že verdikty sudího Webba průběh střetnutí otočily a obhájci titulu pomohly. Zvláště když Rooney oba pokutové kopy s přehledem proměnil.

„Penalty vrátily Manchester do hry. Jakmile snížili na 1:3, byla to pro hosty, kteří skoro pravidelně střílí nejvíc gólů v lize ze všech, vzpruha.  A druhá penalta je nakopla zpátky definitivně,“ moc dobře si uvědomoval český gólman ve službách Chelsea Petr Čech, který šest minut před koncem inkasoval třetí gól z hlavy mexického „Chaharita“ Hernándze.

„Bohužel jsme ho nepokryli, zůstal volný a byl ke všemu hrozně blízko. Chytat se to nedalo.“

Nerozhodný výsledek vyvolal rozpaky v obou táborech. Manchester United ztrácí na svého městského rivala opět dva body, Chelsea teď namísto ataku vyšších příček hájí čtvrté místo.

„Nezaujatý fanoušek byl po zápase určitě spokojený, protože viděl šest gólů a fotbal nahoru, dolů od obou týmů, ale remíza opravdu ani jednomu týmu moc nepomohla. Za to pro všechny ostatní to byl ten nejlepší výsledek,“ uvědomoval si Čech.

Reklama

Související témata: