Hlavní obsah

VIDEO: Suárez nepodal Evrovi ruku. On je ostuda Liverpoolu, soptí Ferguson

LONDÝN

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson se po dnešním vzájemném ligovém duelu pustil do kritiky Luise Suáreze z Liverpoolu. Uruguayský útočník je podle něj ostudou klubu a už by za Liverpool neměl nikdy nastoupit. Fergusonovi se nelíbilo, že Suárez před zápasem nepodal ruku Patrici Evrovi. S obráncem United se Suárez potkal poprvé od loňského října, kdy dostal za rasistické urážky na adresu francouzského fotbalisty osmizápasový trest.

Foto: ČTK/AP

Luis Suarez (uprostřed) s trenéry Liverpoolu

Článek

Suarez odmítl podat ruku Evrovi z Manchesteru

"Nemůžu tomu uvěřit. Suárez je ostuda Liverpoolu a už by mu nikdy neměli dovolit za klub nastoupit," prohlásil Ferguson. "Zápas měl kvůli němu hroznou atmosféru. Málem rozpoutal nepokoje, měl by se stydět," dodal.

Trenér Liverpoolu Kenny Dalglish se naopak uruguayského útočníka zastal. "Nevím, že by nepodal Evrovi ruku. Nebyl jsem tam, nic jsem neviděl," uvedl. "Myslím ale, že vůbec není na místě kritizovat Suáreze za to, co se tady dnes stalo," přidal.

United nakonec utkání na Old Trafford vyhráli 2:1, když za Liverpool snížil v závěru právě Suárez. Podle serveru BBC poté došlo mezi hráči v útrobách stadionu k potyčce, protože hostujícím fotbalistům se nelíbila Evrova oslavná gesta.

Anglický fotbal neřešil předzápasové podávání rukou poprvé. Obránce Queens Parku Anton Ferdinand před dvěma týdny prohlásil, že nepodá ruku Johnu Terrymu, který ho rasisticky urazil a případ řeší soud. Fotbalová asociace proto tradiční zdravení před pohárovým utkáním zrušila. Chelsea nakonec vyhrála 1:0.

Reklama

Související témata: