Hlavní obsah

Terry půjde na operaci kolena a zmešká až dva měsíce

LONDÝN

Anglický obránce John Terry z Chelsea podstoupí operaci zraněného kolena a bude mimo hru až dva měsíce. Přišel už o dnešní zápas fotbalové Ligy mistrů v Neapoli a zmešká také přátelské utkání proti Nizozemsku, které mělo být jeho prvním zápasem v reprezentaci od chvíle, kdy kvůli údajnému rasistickému chování přišel o kapitánskou pásku.

Foto: Andrew Winning, Reuters

John Terry si vyhrnuje rukáv, aby ukázal fanouškům Chelsea kapitánskou pásku.

Článek

Jednatřicetiletý stoper před osmifinálovým zápasem v LM trénoval, londýnský klub se ale nakonec rozhodl problémy svého klíčového obránce řešit chirurgickým zákrokem. "John se hodně snažil, aby byl dnes připravený, ale po včerejším tréninku bylo jasné, že to nepůjde," uvedla Chelsea na svých webových stránkách.

Terry přišel o funkci kapitána anglické reprezentace kvůli údajnému rasistickému chování vůči Antonu Ferdinandovi v utkání Chelsea s Queens Parkem. Na protest proti tomuto rozhodnutí anglické Fotbalové asociace skončil na lavičce Fabio Capello. Prozatímní kouč Stuart Pearce si díky zranění ušetří dilema, zda Terryho povolat tak brzy po trestu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.