Hlavní obsah

Bolton i Tottenham o víkendu odehrají své zápasy v lize

Londýn

Fotbalisté Boltonu odehrají sobotní utkání anglické ligy proti Blackburnu v původním termínu. Do zápasového rytmu se vrátí přesně týden od čtvrtfinálového duelu Anglického poháru, ve kterém zkolaboval záložník Fabrice Muamba. V plánovaném čase nastoupí k zápasu s Chelsea i pohárový soupeř Boltonu Tottenham.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fabrice Muamba z Boltonu leží na trávníku. Nikdo ještě netuší, že právě dostal infarkt...

Článek
Fotogalerie

Bolton se dohodl s vedením Premier League a Aston Villou na odložení úterního ligového zápasu, další kolo už nevynechá. "Mluvil jsem o tom s hráči a Fabricovou rodinou. Jeho otec Marcel i snoubenka Shauna byli pro, abychom zápas odehráli podle původního plánu," uvedl trenér týmu Owen Coyle, který dnes vedl první trénink po Muambově srdeční zástavě.

Anglický fotbalista Muamba zkolaboval za stavu 1:1 ve 41. minutě sobotního zápasu s Tottenhamem a několik minut nedýchal. Přivolaní záchranáři k jeho oživování přímo na hřišti použili dýchání z úst do úst a defibrilátor. Ten bylo podle klubového doktora Jonathana Tobina třeba použít patnáctkrát, než se srdce dalo znovu do pohybu.

Po převozu do nemocnice pak trvalo necelé dva dny, než hráč začal samostatně dýchat a komunikovat s okolím. "S radostí můžu říct, že počáteční známky zlepšení pokračují. Šel jsem se na něj podívat v noci. Když jsem přišel, řekl mi 'Ahoj, doktore!'. Na otázku, jak se mu daří, odpověděl 'Dobře'," uvedl Tobin.

Muambu prý zajímaly hlavně události sobotního odpoledne. "Vysvětloval jsem mu, co se stalo. To je druh komunikace, který jsme spolu vedli," uvedl.

Reklama

Související témata: