Hlavní obsah

Manchester City - Chelsea 2:1Nasri s Tévezem zařídili obrat Manchesteru City nad Chelsea

Manchester
Aktualizováno

Návrat Carlose Téveze jako řemen! Argentinský útočník se po půlroce vrátil do sestavy Manchesteru City a hned byl u rozhodujícího gólu ve šlágru 29. kola proti Chelsea, v němž zvítězili Citizens 2:1. A Tévez asistoval u rozhodující branky, kterou vstřelil Samir Nasri. Na třetí příčku tabulky se probojoval Arsenal, který zvítězil na hřišti Evertonu 1:0.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman Chelsea Petr Čech řeší atak útočníka Sergia Agüera z Manchesteru City.

Článek

Domácí Manchester začal utkání tlakem, který vyvrcholil v deváté minutě, v níž nastřelil Nasri břevno. Čech v bráně Chelsea jen bezmocně přihlížel, zda míč doputuje do sítě, nebo ne. Nakonec při něm stálo štěstí. Své umění naopak prokázal ve 29. minutě. Špatnou rozehrávku Lamparda ve středu hřiště využil Balotelli, který se řítil na gólmana „Blues" zcela osamocen. Italský útočník vypálil a Čech jeho ránu jemně tečoval mimo tyče.

Ve druhé půli se domácí znovu pustili do útočení, ale Nasriho centr vytěsnil Čech na břevno a Agüero z bezprostřední blízkosti mířil mimo. Z ojedinělé šance tak nakonec udeřili Londýňané. Po centru z rohového kopu se míč odrazil ke Cahillovi, který s pomocí teče Yaya Tourého prostřelil Harta.

Nasri zařídil obrat

Od branky v síti Citizens se hrálo téměř bez výjimky na bránu Petra Čecha. Kouč domácích Mancini poslal na hřiště i argentinského útočníka Téveze, který naposledy oblékl dres City v září loňského roku. Poté se s Mancinim pohádal a byl vyloučen z klubu.

Manchester City vyrovnal v 78. minutě. O minutu dřív nastřelil Zabaleta Essienovu ruku v pokutovém území a soudce Dean, který je v Anglii známý častým pískáním penalt, zadul do píšťalky a ukázal na bílý puntík. K pokutovému kopu se postavil Agüero, poslal Čecha na druhou stranu a vstřelil svou sedmnáctou branku v ligovém ročníku.

A pět minut před koncem otočili vývoj zápasu domácí na svou stranu. Do ideální šance Nasriho vysunul navrátilec Tévez, Francouz měl před sebou pouze vyběhnutého Čecha, kterého přeloboval a podruhé rozvlnil síť za českým gólmanem.

Fotbalisté Manchester City zvítězili ve dvacátém domácím ligovém utkání v řadě, čímž vytvořili rekord Premier League, a opět se dotáhl na jednobodový rozdíl za vedoucí Manchester United. Chelsea poprvé prohrála pod Robertem Di Matteem, který na lavičce "Blues" vystřídal Portugalce Villase-Boase.

Tottenham zachránil remízu v nastavení

Na třetí příčku se po výhře nad Evertonem vyšplhali fotbalisté Arsenalu, za které nastoupil opět v základní sestavě český reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Na stadiónu v Liverpoolu padl jediný gól, o který se už v 8. minutě postaral hlavou Vermaelen, který zužitkoval centr Van Persieho.

„Kanonýři" vystřídali na třetí pozici, která zaručuje přímou účast v Lize mistrů, Tottenham, jenž pouze remizoval na vlastním hřišti se Stoke City. „Kohoutům" navíc bod zařídil až ve druhé minutě nastavení Van der Vaart.

Dvoubrankové vedení promrhali fotbalisté Liverpoolu, kteří po brankách Coatese a Kuijta vedli na hřišti Queens Park Rangers, ale nakonec neodvážejí po prohře 2:3 do města Beatles ani jediný bod.

Premier League, 29. kolo:
Manchester City - Chelsea 2:1 (78. z pen. Agüero, 85. Nasri - 60. Cahill)on-line
Tottenham - Stoke 1:1 (90.+2. Van der Vaart - 75. Jerome).
Everton - Arsenal 0:1 (8. Vermaelen)
Queens Park Rangers - Liverpool 3:2 (77. Derry, 86. Cissé, 90. Mackie - 54. Coates, 72. Kuijt).

Reklama

Související témata: