Hlavní obsah

Podle Desaillyho by si Chelsea měla za trenéra nechat Di Mattea

Londýn

Podle bývalého hráče Chelsea Marcela Desaillyho by měl londýnský celek jmenovat stálým trenérem Roberta Di Mattea a nehledat za něj náhradu. Mistr světa z roku 1998 je prý ohromen tím, jak se výkony Chelsea zlepšily od chvíle, kdy jeho bývalý spoluhráč převzal vedení týmu po odvolaném André Villasovi-Boasovi.

Foto: Paul Hackett, Reuters

John Terry (vpravo) a trenér Chelsea Roberto Di Matteo

Článek

Britská média neustále spekulují o tom, kdo bude od příští sezony trenérem Chelsea. Podle Desaillyho však majitel klubu Roman Abramovič nemá k hledání nového trenéra důvod.

"Ať si pan Abramovič dělá, co chce, ale já bych opravdu rád viděl Di Mattea jako stálého kouče," prohlásil Desailly. "Neustále slyším jména různých kandidátů, mladých, starých, známých, méně známých, ale podle mě je tajemství úspěchu v Di Matteovi," dodal.

Di Matteo, který spolu s Desaillym oblékal dres Chelsea v letech 1998-2002, nahradil Villase-Boase na začátku března. Od té doby Chelsea pětkrát vyhrála, z toho dvakrát v Lize mistrů, jednou remizovala a prohrála jen s Manchesterem City. Podle Desaillyho za to může především zlepšení vztahů mezi staršími hráči a trenérem. "Je vidět, s jakým nasazením nyní hrají Drogba, Lampard či Terry. A to je zásluha Di Mattea. Jedná s nimi na rovinu," dodala bývalá opora francouzské reprezentace.

Reklama