Hlavní obsah

Liverpool - Chelsea 4:1Liverpoolu se podařila odplata za FA Cup, Čech u potupy Chelsea chyběl

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu se pomstili Chelsea za prohru ve finále FA Cupu. Svěřenci Kennyho Dalglishe zvítězili ve 37. kole Premier League na vlastním stadiónu 4:1. Domácí o své výhře rozhodli už v první půlhodině hry, v níž nasázeli do sítě londýnského celku tři góly. Trenér Chelsea Roberto Di Matteo do zápasu nenominoval své nejlepší fotbalisty. Mezi tyčemi chyběl i český reprezentační brankář Petr Čech.

Foto: Phil Noble, Reuters

Jonjo Shelvey z Liverpoolu střílí gól do sítě Chelsea.

Článek

Chelsea totiž čeká 19. května finále Ligy mistrů a Di Matteo tak šetří své největší opory. Ze základní sestavy finále FA Cupu, jež londýnský tým vyhrál 2:1, poslal na trávník jen tři fotbalisty. Brankářská jednička Čech nebyl ani na lavičce, mezi tyčemi ho nahradil Ross Turnbull.

Ten doplatil na nesehranost spoluhráčů v poli a jejich chyby a mezi 19. a 28. minutou třikrát inkasoval. Nejprve si dal vlastní gól Essien, poté se trefili liverpoolští hráči Henderson a Agger.

Reds navíc neproměnili penaltu

Od naprostého debaklu po prvním poločasu zachránila Chelsea tyč, kterou v nastavení nastřelil Downing z penalty po Ivanovičově faulu. Po pěti minutách druhé půle dal londýnskému celku naději na zvrat snížením Ramires, ale v 61. minutě stanovil konečné skóre Shelvey.

Chelsea tak má před posledním kolem nedostižnou čtyřbodovou ztrátu na pátý Newcastle, jenž tak má jistou minimálně účast v Evropské lize. V této soutěži bude hrát v případě neúspěchu v Mnichově také Chelsea díky triumfu v FA Cupu. Liverpool je po dnešku osmý, ale bude hrát EL zásluhou vítězství v Carling Cupu.

Premier League, 37. kolo:
Liverpool - Chelsea 4:1on-line
Branky: 19. vlastní Essien, 25. Henderson, 29. Agger, 61. Shelvey - 50. Ramires.

Reklama

Související témata: