Hlavní obsah

Slavný Ryan Giggs se po konci kariéry možná stane trenérem

Londýn

Slavný záložník Manchesteru United Ryan Giggs ještě nemá jasno, čemu se bude věnovat po skončení hráčské kariéry. Momentálně uvažuje o tom, že se stane trenérem. Osmatřicetiletý velšský fotbalista v průběhu minulé sezóny získal licenci UEFA a snaží se prý učit od kouče United Alexe Fergusona. Sbírat zkušenosti chce i pod vedením Stuarta Pearce na olympiádě v Londýně.

Foto: Sport.cz

Ryan Giggs v dresu Manchesteru United

Článek

"Trénování mě zajímá čím dál víc," citovala agentura Reuters Giggse, který je v britském výběru jako jeden z povolených hráčů nad 23 let a povede ho jako kapitán. "Během minulé sezóny jsem dodělal áčkovou licenci UEFA a je to úplně jiný pohled na fotbal než u hráče," uvedl.

"Olympiáda je pro mě skvělá příležitost, protože turnaj je někde jinde než liga," přidal Giggs. "V United se pořád na něco vyptávám (ohledně trénování) a v britském týmu dělám úplně to samé," uvedl.

Giggs patří k nejlepším hráčům v historii anglických soutěží: s Manchesterem vyhrál dvanáctkrát Premier League, pětkrát Anglický pohár a dvakrát Ligu mistrů. S reprezentací Walesu se však na žádný významný turnaj neprobojoval.

Reklama