Hlavní obsah

Bosingwa zvolil QPR, potrestaný Barton míří do Marseille

Londýn

Po odchodu z Chelsea, kde mu vypršela smlouva, zakotví portugalský obránce José Bowingwa v jiném londýnském celku Queens Park Rangers. Informovala o tom stanice Sky Sports. Devětadvacetiletý fotbalista dal setrvání v Anglii přednost před nabídkami z Interu Milán, Monaka a Machačkaly.

Foto: Sport.cz

Kontroverzní Joey Barton opouští QPR

Článek

Bosingwa strávil v Chelsea čtyři roky. Své působení na Stamford Bridge završil triumfem v Lize mistrů, který vybojoval už v roce 2004 s Portem. V dresu Chelsea slavil i ligový titul a tři vítězství v Anglickém poháru.

Queens Park se naopak chystá opustit záložník Joey Barton, jenž by podle Sky Sport směl odejít na roční hostování do Marseille výměnou za Kamerunce Stephana Mbiu.

Kontroverzní anglický záložník se tak v úvodu nové sezóny vyhne zákazu startu na 12 zápasů, kterým ho asociace potrestala za chování v posledním kole minulého ročníku Premier League. Barton v duelu proti Manchesteru City, který si výhrou v nastavení zajistil titul, udeřil loktem do obličeje Carlose Téveze a byl vyloučen. Navíc pak napadl dva protihráče.

Posléze dostal nejen distanc, ale také pokutu 75 000 liber. Klub mu rovněž odebral funkci kapitána.

Devětadvacetiletý Barton, jenž má za sebou řadu prohřešků na hřišti i v běžném životě a nějaký čas strávil dokonce ve vězení, dosud hrál jen v Anglii. Jeho předchozími působišti byly Manchester City a Newcastle.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.