Hlavní obsah

V Londýně ho kouč nenominoval, přesto chce hrát Beckham za Anglii i na olympiádě v Riu

Londýn

Fotbalista David Beckham se snu o účasti na olympijských hrách nevzdal. Atmosféru domácích olympijských her sice nezažil, přesto doufá, že by mohl Velkou Británii reprezentovat za čtyři roky v brazilském Rio de Janeiru.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham se svého snu nevzdal.

Článek

Beckham je nezmar, ale také patriot a smolař. Před mistrovstvím světa v Jihoafrické republice před dvěma lety ho z kádru Albionu vyřadila prasklá achillovka, kterou si přetrhl během hostování v AC Milán.

Vstupenky šly kvůli němu na dračku

Letos se už těšil na to, že bude svou zemi reprezentovat na hrách v Londýně a vstupenky šly kvůli němu na dračku. Pak ale přišla únorová rezignace kouče olympijského týmu Fabia Capella, který o něj stál, nástup trenéra Stuarta Pearce a byl šlus.

„Já si nevybírám hráče podle jména a ani jsem je nenominoval, aby se lépe prodávaly vstupenky. Vzal jsem je z fotbalových důvodů a jsem se svým výběrem spokojen," prohlásil Pearce a hvězda měla smůlu.

Britskou ikonu nechtěl nový kouč ani jako asistenta. „Mám v realizačním týmu sedm míst a ani Davidovy trenérské zkušenosti ho neopravňují, aby mohl některé z nich zaujmout," rázně uťal fotbalistovy naděje Pearce.

Nicméně velký hráč stále věří, že se na brazilském stadiónu pod pěti kruhy objeví, a to přesto, že mu už bude úctyhodných 41 let.

Reklama

Související témata: