Hlavní obsah

Arsenal - Coventry 6:1Arsenal nastřílel v poháru třetiligovému Coventry šest gólů

Londýn

Fotbalisté londýnského Arsenalu udělili v středečním utkání anglického ligového poháru tvrdou lekci Coventry City, který na svém hřišti porazili vysoko 6:1 a postoupili do čtvrtfinále. Dva góly vstřelil anglický reprezentant Theo Walcott, který v současné době váhá s podpisem nové smlouvy. Dál jdou také další favorité Tottenham, Manchester United a Liverpool.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Alex Oxlade-Chamberlain (uprostřed) a Nico Yennaris (vpravo) z Arsenalu slaví gól do sítě Coventry City.

Článek

Svěřenci kouče Wengera v předminulém kole anglické ligy rozstříleli Southampton, ve středu deklasovali i třetiligové Coventry. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický do zápasu nezasáhl, neboť chybí kvůli dlouhodobému zranění.

V dalších zápasech slavil postup také Manchester United, který zásluhou gólů  Andersona a Cleverleyho přehrál Newcastle 2:1. Třetiligový tým Carlisle odolával Tottenhamu jen 37 minut, než poslal Kohouty do vedení Vertonghen. Svěřenci kouče Boase nakonec vyhráli 3:0. Velkou porci snahy museli předvést na hřišti West Bromwiche fotbalisté Liverpoolu. "Reds" nakonec zachránil dvěma góly záložník Nuri Sahin, Liverpool nakonec vyhrál 2:1.

Reklama

Související témata: