Hlavní obsah

Ferguson ocenil výkon Rooneyho po návratu do sestavy Manchesteru United

Manchester

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson pochválil útočníka Waynea Rooneyho, který se ve středečním zápase Ligového poháru s Newcastlem (2:1) vrátil do sestavy "Rudých ďáblů" měsíc po svého zranění stehna.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Manažer fotbalistů Manchesteru United Sir Alex Ferguson.

Článek

"Podal úžasný výkon. Pochopitelně byl unavený, ale jsem s ním opravdu spokojen," citovaly Fergusona webové stránky BBC Sport.

Šestadvacetiletý kanonýr, jenž proti Newcastlu odehrál 76 minut, naskočil teprve do třetího utkání v sezóně. V druhém srpnovém kole anglické ligy mu Hugo Rodallega z Fulhamu roztrhl kopačkou pravé stehno a lékaři mu museli hlubokou ránu zašít v celkové narkóze desítkami stehů. Přestože mu hrozila až dvouměsíční pauza, stihl se uzdravit dříve.

"Cítím se dobře. Pochopitelně je vždycky těžké vrátit se po několika týdnech. Jsem však rád, že jsem nasbíral nějaké minuty, které mi snad pomohou," uvedl po utkání Rooney.

I když se střelecky neprosadil, Manchester vyhrál šesté soutěžní utkání za sebou. "Máme skvělý týmový duch a zažíváme povedené období. Doufejme, že dokážeme navázat na dobré zápasy v posledních týdnech," řekl.

Reklama