Hlavní obsah

Jste simulanti, vzkázal Ferguson Agüerovi a spol.

Manchester

Jen co si útočník Manchesteru City Sergio Agüero postěžoval, že rozhodčí v Premier League častěji pískají filmování pádů zahraničním hráčům než Angličanům, hned dostal razantní odpověď z tábora konkurenčních United.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Manažer fotbalistů Manchesteru United Sir Alex Ferguson má za to, že v Anglii simulují hlavně cizinci.

Článek

„Domácí hráči jsou ze strany rozhodčích trochu zvýhodňováni oproti cizincům, ale to je normální. My jen hrajeme svoji hru a je na sudích, aby poznali, kdo ho podvádí a kdo ne," nechal se slyšet Agüero po zápase ve Fulhamu, kde se City dožadovalo dvou „jasných" penalt.

Na otázku, zda si myslí, že arbitři jsou směrem k cizincům podezřívavější, odpověděl: „Asi ano."

Ferguson: Dělají to hlavně cizinci

Jiný názor na věc má manažer Manchesteru United Alex Ferguson. „Tohle téma nemá cenu nějak více rozebírat, protože už několik let víme, že hráči filmují. A je třeba dodat, že to dělají hlavně zahraniční fotbalisti," prohlásil Sir Alex před duelem Ligy mistrů mezi jeho týmem a Kluží.

Ferguson se ale na druhou stranu zastával hvězdy United Naniho, jenž se ve víkendovém duelu proti Tottenhamu marně dožadoval po pádu v šestnáctce penalty. Rozhodčí Cris Foy ale jeho souboj s Vertonghen vyhodnotil jako čistý.

„Nani není typ hráče, který by filmoval. Nikdy takový nebyl. Tohle byla prostě jasná penalta. Někdy vám ji rozhodčí odpíská, jindy zase ne," vracel se k sobotnímu duelu.

Proti simulování se ohradil i kouč Chelsea Roberto DiMatteo. „Jsem absolutně proti tomu. Tohle je něco, co bychom z fotbalu měli úplně vykořenit. Není to asi úplně jednoduché. Cokoliv se ale proti tomu udělá, my to budeme podporovat," dušoval se trenér Blues.

Podle něj současná Chelsea trpí kvůli pověsti týmu, který často filmuje. Přišli tak prý o jasné penalty proti Juventusu a Queens Park Rangers.

Reklama

Související témata: