Hlavní obsah

Jít na zápas Premier League je stále dražší

Londýn

Jít na fotbalový zápas Premier League je dost drahý špás. Průměrná cena vstupenky je 860 korun. Oproti minulému roku vzrostla o 11,7 procenta, což je pětkrát víc než činila inflace. Přesto je většina zápasů anglické ligy vyprodaná.

Foto: Phil Noble, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Průzkum BBC se zaměřil i na další náklady spojené s návštěvou fotbalového stadiónu. V Premier League nabízí fanouškům za vstupné nejvyšší užitnou hodnotu Newcastle, který za 23 liber poskytne ke vstupence ještě program, koláček a šálek čaje zdarma. V ceně do 30 liber nabízí podobný balíček už jen Aston Villa, Fulham a Wigan.

Nejvíc zaplatí fanoušci Arsenalu

Nejvíce si i nadále zaplatí fanoušci Arsenalu. Nejdražší sezónní permanentka stojí 1955 liber (necelých 60 tisíc korun), zajišťuje ovšem vedle vstupného na 19 zápasů Premier League i vstup na sedm zápasů evropských soutěží či FA Cupu. Nejdražší lístek na jednotlivý ligový zápas přijde na 126 liber, zatímco vloni to byla rovná stovka. Nejlevnější místa naopak zlevnila z 35 na 26 liber.

Nejlevnější permanentka na Emirates Stadium vyjde na 985 liber, což je výrazně více než kolik si účtují například Wigan (255 liber) a Manchester City (275). Nejdražší permanentku na Wigan fanoušci pořídí za 310 liber.

Jen pro zajímavost, průměrné vstupné na zápasy Gambrinus ligy činí 140 korun.

Reklama

Související témata: