Hlavní obsah

Ferguson se zastal sudího Clattenburga. Nikoho rasisticky neurážel, vzkázal Chelsea

Manchester

Manažer fotbalistů Manchesteru United Sir Alex Ferguson odmítá kritiku představitelů Chelsea, která si stěžuje na sudího Marka Clattenburga. Sedmatřicetiletý rozhodčí měl podle představitelů londýnského týmu pronést nevhodné komentáře na adresu záložníka Chelsea Mikela a útočníka Juana Maty. Ferguson ale takovým obviněním nevěří.

Foto: Sport.cz

Rozladěný Alex Ferguson, kouč fotbalistů Manchesteru United.

Článek

Nedělní ligový šlágr skončil na Stamford Bridge výhrou Manchesteru 3:2, hostující Hernández dal přitom rozhodující gól z ofsajdu. Chelsea si po utkání stěžovala na výkon sudího Anglické fotbalové asociaci (FA) a kromě několika sporných momentů poukázala i na údajné nevhodné komentáře hlavního rozhodčího. Clattenburg měl mimo jiné i rasisticky urážet nigerijského záložníka Obiho Mikela.

„Nevěřím tomu, že by pronesl takové komentáře. Odmítám tomu uvěřit, je to nemyslitelné," zastal se Ferguson sedmatřicetiletého anglického rozhodčího.

„Jsem přesvědčen o tom, že neexistuje sudí, který by se snížil k takovým výrokům. Za posledních 15 let za mnou nikdy nepřišel žádný z mých hráčů s tím, že by mu nadával nebo ho urážel rozhodčí," dodal manažer Manchesteru United.

Postoj Chelsea kritizuje také trenér městského rivala Arsenalu. Podle Arséneho Wengera neměli představitelé „Blues" tak citlivou věc komentovat krátce po závěrečném hvizdu. „Když s rozhodčím nesouhlasím, zajdu za ním a vyříkáme si to, nebo tomu dám den dva na uklidnění. Je to lepší než celou kauzu pustit na veřejnost s mizivými důkazy," říká francouzský stratég. „Nejsem velkým zastáncem takovýchto kroků," dodal Wenger.

Reklama

Související témata: