Hlavní obsah

Odejde Lampard nakonec do Ameriky? Trenér LA Galaxy Arena prozradil, že se smlouva chystá

Londýn/Praha

Dost možná, že ikona londýnské Chelsea Frank Lampard nakonec přece jen zakotví v Americe. Trenér Los Angeles Galaxy Bruce Arena totiž opakovaně potvrdil, že jeho klub má o třiatřicetiletého anglického fotbalistu eminentní zájem a že už v příštích dnech by se jednání mohla posunout. Galaxy láká Lamparda do svých služeb poté, co v klubu skončil hvězdný anglický fotbalista David Beckham.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Frank Lampard poklepává rukou na znak Chelsea na svém dresu, jenže klubové vedení o něho už nestojí.

Článek

Spekulace kolem Lamparda neustávají. On sám by nejraději zůstal na Stamford Bridge a prodloužil s klubem smlouvu, jenže generalita Chelsea mu opakovaně naznačila, že už s ním dál nepočítá a že si může hledat od léta nové angažmá.

Orodoval za něho i Čech

Ikona Blues, jejíhož setrvání v Chelsea se mocně domáhají fanoušci a za kterou mimochodem orodoval u ruského majitele Abramoviče i Petr Čech, by o něj neměla nouzi. Okamžitě se totiž ozval Everton a nabízel Lampardovi tříletou smlouvu, ten ji však odmítl.

Ozvalo se ovšem i italské AS Řím, sir Alex Ferguson se nechal slyšet, že by si záložníka Chelsea dokázal představit v dresu Manchesteru United a nabídl mu roční smlouvu, po jejímž skončení by bylo možné její prodloužení.

Nakonec se ale zdá, že nabídka ze zámoří vyhraje a Lampard po dvanácti letech na Stamford Bridge odejde do Los Angeles. Informace Goal.com alespoň naznačují, že americký klub přetahovanou vyhrál.

Arena mluví o příštím týdnu

„Nedivil bych se, kdybychom v průběhu příštího týdne měli v rukou rozhodnutí o tom, jak jsme se Lampardem dohodli," prohlásil kouč Galagy Bruce Arena. „Nemohu zatím jeho transfer potvrdit, ale ani ho nevylučuji," byl ve vyjádření přece jen opatrnější mluvčí klubu.

Lampard si Ameriku získal při loňském letním turné Chelsea. Tehdy projevil touhu zahrát si zámoří MLS, i když hned dodával, že prioritou jsou pro něho barvy Blues, které obléká už dvanáct let.

Jenže Chelsea zájem nemá, Lampard však transfer do zámoří  potvrdit nechce „Všechno je možné," prohlásil diplomaticky.

Reklama

Související témata: