Hlavní obsah

Mancini truchlí. Nad ztracenými body, nad odchodem Balotelliho ještě víc. Byl jako mé dítě, opakoval

Manchester/ Praha

Mancini běduje a naříká nad ztrátou zlobivého dítěte Maria Balotelliho. Po úterní bezgólové ligové remíze na hřiště posledního Queens Park Rangers roní slzy tuplem. „Byl pro nás důležitým hráčem. S ním jsme vyhráli Premier League, FA Cup i Charity Shield, takže jsem smutný, že odchází. Ve zbývajících čtrnácti zápasech nám bude hodně scházet,“ nechal se slyšet kouč Manchesteru City Roberto Mancini poté, co plány Citizens na obhajobu titulu dostaly další vážnou trhlinu.

Foto: Mike Egerton, ČTK/AP

Zlůobivý Mario Balotelli (vlevo) byl pro trenéra Manchesteru City Roberta Manciniho jako jeho dítě.

Článek
Fotogalerie

V duelu proti Queens Park Rangers už nemohl Mancini kontroverzního Balotelliho nasadit, protože nezkrotný útočník odlétal hned ve středu do Itálie, kde na něho čekají lékařské prohlídky a podpis čtyř a půl leté smlouvy s AC Milán, kam přichází za 19,5 miliónu liber.

Převaha, šance, břevno, ale gól žádný

Citizens  sice v utkání s QPR vytrvale útočili, vytvářeli si šanci za šancí, nastřelili břevno, ale bez Balotelliho se nedokázali střelecky prosadit, takže se museli smířit s bezbrankovou remízou.

„A to jsme věděli, že Julio je pořád top gólmanem," vyzdvihoval trenér Roberto Mancini výkon brazilského brankáře Julia Cesara, kterého vedl v milánském Interu a jenž v úterý na čáře doslova zářil.

Balotelliho bilance v Premier League
Odehrané zápasy54
Odehrané minuty3000
Vstřelené góly20
Počet střel116
Střely na bránu54
Gólové asistence1
Žluté karty12
Červené karty3

„Je a bude to pro nás těžké, protože jsme ztratili důležitého útočníka, který nám bude v příštích čtrnácti zápasech chybět," přiznal kouč Mancini, který držel nad Balotellim ochrannou ruku. A to navzdory všem jeho malérům a úletům, které plnily stránky bulvárních novin.  Vždyť nezkrotný Mario byl schopen podpálit při pyrotechnické seanci koupelnu, stejně jako chytat trenéra pod krkem, když mu kouč vyčítal, jak ostře v přípravě zajíždí do spoluhráčů.

„Byl jako jedno z mých dětí. Mohl jsem na něho být někdy naštvaný, ale měl jsem ho rád," přiznával Mancini slabost pro svého krajana.

Bude nejlepší, vyprovázel ho Mancini

„Myslím, že po třech letech v Anglii je pro něho dobré, že se vrací do Itálie. Je to fantastický hráč a ten přestup mu pomůže. To, že bude s rodinou v Miláně, určitě také. Jsem přesvědčen, že se vypracuje v jednoho z nejlepších světových útočníků," vyprovázel kouč Citizens Balotelliho do AC Milán.

Balotelli během angažmá v Manchesteru City, kam přišel za 22 milionů liber, sehrál v Premier League 54 zápasů, v nichž vstřelil 20 gólů. Za dobu ostrovního působení byl ovšem náladový, v jednom zápase dokázal zazářit, aby v dalším zahrál pod psa, ale také v ligových a pohárových utkáních čtyřikrát vyloučený a nasbíral 21 žlutých karet.

„Mluvil jsem s ním a mám dojem, že se chtěl do Itálie vrátit. Šanci v Miláně si zaslouží," narážel Mancini i na to, že Balotelli byl krajně nespokojen s tím, že v Manchesteru nehraje pravidelně a nedostává tolik prostoru, kolik si podle vlastního mínění zaslouží.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články