Hlavní obsah

VIDEO: Legendární bouřlivák Gascoigne hledí smrti do očí. Z bryndy ho vytahují reprezentanti

Londýn

Jedna z největších ikon anglického fotbalu a bývalý střední záložník Paul Gascoigne bojuje o přežití. Pětačtyřicetiletá legenda podle deníku The Sun nezvládla poslední protialkoholní léčbu a ve vážném stavu skončila v nemocnici. Na pomoc už Gazzovi přispěchali současní členové anglické reprezentace, kteří se složili a věnovali mu částku 40 tisíc liber (1,2 miliónu korun) na další léčbu.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý anglický fotbalista Paul Gascoigne je znovu v problémech.

Článek

Gascoigneův gól se Skotskem na EURO 1996

Hvězdy Albionu vedené Stevenem Gerrardem věnovaly značné finanční prostředky na další Gascoigneho léčbu. „Uděláme všechno pro to, aby se mu dostalo potřebné pomoci," uvedl mluvčí Anglické asociace FA Adrian Bevington. Trojice fotbalistů Theo Walcott, Ashley Cole a Joe Hart se vzdala prémií za starty v národním mužstvu, aby anglické legendě pomohla v těžkých časech.

Pětačtyřicetiletý Gascoigne se podle britského listu potýká s poruchou orgánů, převážně jater, avšak i přes nedávné komplikace by měl pokračovat v další protialkoholní léčbě. „Musí udělat krok dopředu. Gascoigne je pro anglický fotbal obrovskou personou, je to jeden z našich nejlepších fotbalistů. Všichni hráči mu chtějí v tomto složitém období pomoct," dodal Bevington.

Léčba legendárního hráče však není levnou záležitostí. Na specializované klinice ve Spojených státech se už jeho účet vyšplhal na 100 tisíc dolarů, další léčba v Arizoně prý stojí 7500 liber týdně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.