Hlavní obsah

Džeko se chce vrátit do bundesligy. Dokonce i s nižším platem je ochoten v Dortmundu souhlasit

Manchester/ Praha

I na nižší plat je ochoten bosenský kanonýr Edin Džeko přistoupit, jen aby pravidelně hrál. V Manchesteru City se cítí nevytížený, takže koketuje s návratem do bundesligy, odkud před dvěma lety odešel na ostrovy. Spekuluje se tudíž o tom, že by v létě mohl odejít do Borussie Dortmund, která by ho koupila za dvacet miliónů liber jako náhradu za Lewandowskeho, po němž touží mnichovský Bayern.

Foto: Phil Noble, Reuters

Edin Džeko v dresu Manchesteru City se raduje z gólu v utkání Premier League proti Liverpoolu.

Článek

Italské zlobivé dítě Balotelli sice odešlo do AC Milán, ale Džeko se netají tím, že jeho frustrace pokračuje. V Manchesteru City nehraje tak, jak by si sám představoval. V letošní sezóně sice nastřílel v barvách Citizens ve všech soutěžích 16 branek, ale marná sláva - konkurence Carlose Téveze a Sergia Agüera je pro bosenského snajpra příliš velká.

Šestadvacetiletý Džeko pobírá v Manchesteru City 120 tisíc liber týdně, ale už se nechal slyšet, že klidně přistoupí na snížení platu, jen aby měl v sestavě pevné místo a pravidelně hrál. Na ostrovy přišel před dvěma lety z bundesligového Wolfsburgu za 27 miliónů liber, teď se údajně rýsuje jeho návrat do Německa.

Polský legionář Lewandowski z Borussie Dortmund v létě odejde, to už je téměř jistá věc. Klub by ho nejraději prodal do Manchesteru United, sám hráč se však nechal slyšet, že chce do Bayernu Mnichov, který o něho má eminentní zájem.

Džeko by měl být podle kuloárních informací z klubového zákulisí k mání za dvacet miliónů liber a přestup do Borussie Dortmund by uvítal.

Reklama

Související témata: