Hlavní obsah

Chelsea - Manchester Utd. 1:0Ba vstřelil gól, Čech se blýskl famózním zákrokem a Chelsea porazila Manchester United

Praha/Chelsea
Aktualizováno

Dva velké hrdiny mělo opakované čtvrtfinálové utkání FA Cupu mezi domácí Chelsea a Manchesterem United. Útočník Blues Demba Ba vstřelil krásný gól a brankář Petr Čech famózním zákrokem zlikvidoval největší šanci Rudých ďáblů, když nad břevno vyškrábl reflexivním zákrokem hlavičku Hernándeze. Chelsea zvítězila 1:0 a v semifinále FA Cupu se střetne s Manchesterem City.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Fotbalstié Chelsea se radují z branky do sítě Manchesteru United ve čtvrtfinále FA Cupu.

Článek
Fotogalerie

Úvodní čtvrtfinálový duel na Old Trafford se mnohem lépe vyvíjel pro Manchester, který vedl 2:0, Blues však dokázali vyrovnat a vynutili si tak opakovaný zápas.

I do toho nastoupil reprezentační brankář Petr Čech v základní sestavě, tentokrát s kapitánskou páskou. Nečekaně hodně práce měl gólman Chelsea ve 41. minutě, v níž Hernández dostal prostor uprostřed hřiště a tvrdě vypálil. Balón dvakrát změnil směr a Čech proto musel zasahovat netradičně nohama. Bránu však od inkasování uchránil.

Krátce po začátku druhé půle šli po nádherné akci domácí do vedení. Mata ze středu hřiště poslal vysoký míč na Dembu Ba, který měl sice balón na dlouhou nohu, ale přesto ho dokázal jediným dotekem nártem poslat za překvapeného De Geu.

Čechovi gratuloval i Hernández

Přesně po půlhodině hry se famózním zákrokem předvedl Čech. Welbeck poslal z pravé strany ostrý centr na hlavu Hernándeze, který hlavou zblízka pálil pod břevno. Třicetiletý gólman Chelsea v pádu reflexivně vytrčil ruku a míč se k překvapení všech překulil přes břevno. Gólman londýnského celku přijímal gratulace od spoluhráčů, k nimž se připojil i mexický útočník, který se nevěřícně usmíval.

"Věděl jsem, že Hernández čeká na zadní tyči a skočil jsem tam, abych zabral co nejvíc místa," popsal Čech situaci na svých oficiálních stránkách.

Manchesteru stačil k zajištění prodloužení jediný gól. Nejblíže k němu měl Nizozemec Van Persie, který se dvě minuty před koncem základní hrací doby objevil v ideální pozici, míč však poslal nad bránu Chelsea. Blues nakonec jednobrankový náskok uhájili a postoupili do semifinále, v němž se střetnou s Manchesterem City. Ve druhém semifinále se střetnou druholigový Milwall s Wiganem.

Čtvrtfinále FA Cupu:
Chelsea - Manchester Utd. 1:0on-line
Branka: 49. Ba. První zápas 2:2, postupuje Chelsea.

Reklama

Související témata: