Hlavní obsah

Rosický je pohodář s úžasnou technikou, chválí Vermaelen. Stihne se Malý Mozart uzdravit?

Londýn

V sezóně odehrál jen 224 ligových minut, i přesto na sebe strhl záložník Arsenalu Tomáš Rosický značnou pozornost. Zejména poté, co v minulém kole dvěma góly rozhodl zápas na hřišti West Bromwiche. Ukázal, že v dresu Kanonýrů je stále schopen na sebe vzít klíčovou roli a o jeho schopnostech se kromě kouče Arseného Wengera velmi pochvalně vyjádřil i spoluhráč Thomas Vermaelen.

Foto: Darren Staples, Reuters

Tomáš Rosický prostřelil brankáře Bena Fostera.

Článek

„Tomáš byl pro nás vždy špičkovým hráčem. Má v této sezóně sice smůlu na zranění, ale jeho technické kvality jsou úžasné," vysekl belgický obránce poklonu českému reprezentantovi na oficiálních stránkách Arsenalu.

Kromě fotbalových kvalit ocenil i lidské vlastnosti českého záložníka. „V klubu je velmi oblíbený, už je tady taky pěkně dlouho, s každým se zná a všichni s ním velmi dobře vycházíme, protože to je velký pohodář," rozpovídal se Vermaelen.

Kouč Wenger se už dříve nechal slyšet, že by rád, aby Rosický vydržel v klubu až do konce kariéry. „Je pro nás hodně důležitý. Dlouhou dobu byl zraněný, ale každý rok ke konci sezóny vždy přidá něco extra," uvedl.

Pomůže k postupu do Ligy mistrů?

Jenže Rosického start v sobotním ligovém duelu proti Norwichi je nejistý, podle britských médií je jeho pravděpodobnost padesát na padesát. „Má menší potíže se stehenním svalem. O jeho případném startu se teprve rozhodne, ale je férové přiznat, že je jeho nasazení do hry hodně nejisté," sdělil Wenger.

Podle Vermaelena by byl ale kapitán českého národního týmu velkým přínosem. „Na hřišti je hodně spolehlivý. Vždy je k dispozici k převzetí přihrávky. A jeho technika je takřka perfektní," myslí si zadák Arsenalu.

„Naposledy dal Tomáš dva góly, za což jsme byli hodně rádi. První nebyl vůbec jednoduchý, protože od Gervinha to byl docela těžký centr, ale Tomáš to skvěle zakončil. Druhý gól jsem moc dobře neviděl, ale zdálo se mi to jako pěkný volej," dodal Vermaelen.

Wengera při Rosického potížích může alespoň potěšit návrat uzdravených Wilshera a Walcotta. Arsenal stále bojuje o čtvrtou příčku zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů, na domácím hřišti proti Norwichi tak potřebuje nutně uspět.

Reklama

Související témata: