Hlavní obsah

Čech v šíleném zápřahu, odehrál už 60. zápas sezóny! Chelsea pomohl na třetí místo

Londýn

Ještě zdaleka není konec fotbalové sezóny a brankář Petr Čech už má za sebou nebývalou porci šedesáti zápasů, což by v českých podmínkách znamenalo dva kompletní ligové ročníky. Gólman Chelsea ve středu ozdobil jubilejní zápas čistým kontem, kterým pomohl Blues k výhře nad Fulhamem 3:0 a k návratu na třetí příčku tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech odchytal už šedesát zápasů v této sezóně.

Článek

„Jsem rád, že to takhle vyšlo. Šedesát oficiálních zápasů, to už je docela velké číslo, 17. dubna jsem de facto odchytal druhou českou sezónu během devíti měsíců. A to mi ještě měsíc zbývá, takže pokud postoupíme do finále Evropské ligy, můžu se dostat i na sedmdesát zápasů," komentoval Čech úctyhodný počin na svých stránkách.

Kromě anglické ligy má za sebou plzeňský rodák také zápasy v obou domácích pohárech, v Lize mistrů, Evropské lize, MS klubů a české reprezentaci. V posledních týdnech je Čechův zápasový program navíc pořádně nahuštěný.

„Je toho hodně. Kvůli startu na mistrovství světa klubů v Japonsku se vše posunulo a doteď to doháníme. Nemáme prakticky žádné volno, jsme v neustálém zápřahu. Proto je nezbytné využívat celý kádr a i v tom nahuštěném programu si najít způsob na regeneraci," vysvětloval.

Důležité tři body

Sám prý volí nejraději aktivní odpočinek.  „Radši blbnu s dětmi, jdu na procházku se psem nebo si zahraju na bubny. Že bych proležel den u televize, to ne. Jde o to, aby si člověk odpočinul i po psychické stránce, protože v každém zápase hrajeme o všechno," připomněl brankář.

V sázce je nyní opravdu hodně. V Premier League vrcholí boj o první čtyřku zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Třetí Chelsea, čtvrtý Arsenal a pátý Tottenham jsou vměstnány do tříbodového rozdílu, každé kolo tak může vyhlídkami na Champions League pořádně zamíchat.

Středeční výhra 3:0 tak přišla mimořádně vhod. „V našlapané tabulce jsou to moc důležité tři body. Máme o bod víc než čtvrtý Arsenal a oproti nim máme ještě zápas k dobru. Tottenham na nás ztrácí tři body. Musíme ale tuhle výhru potvrdit i v neděli v Liverpoolu," uvědomuje si Čech.

Ve středu se blýskl především ve 36. minutě zápasu, kdy vyrazil nebezpečnou střelu Emanuelsona. Udržel čisté konto a nastoupil ve svém celkově 423. zápase za Chelsea. Tímto číslem se dostal už na sedmé místo historických klubových tabulek. Z aktivních hráčů už jsou před ním jen Lampard (600) a Terry (571).

„Není jednoduché odehrát jako brankář tolik zápasů za jeden klub a doufám, že ještě něco přidám," dodal český reprezentant.

Reklama

Související témata: