Hlavní obsah

OBRAZEM: Rebel Suárez! Útočník Liverpoolu kousnul Ivanoviče, za zkrat dostal pokutu

Liverpool
Aktualizováno

Obrovské štěstí měl fotbalista Liverpoolu Luis Suárez při víkendovém utkání s Chelsea. V prvním poločase vyfasoval žlutou kartu za ruku ve vápně a v 69. minutě divákům na Anfield Road zatrnulo podruhé. Nepoučitelný rebel se jako smyslu zbavený zakousl do pravé paže obránce londýnského týmu Branislava Ivanoviče, samotný zákrok na červenou ale sudí neviděl. Uruguayec už se za své chování omluvil, přesto dostal od vedení Liverpoolu pokutu. Další trest mu hrozí od Fotbalové asociace (FA), jež ho v pondělí obvinila z násilného chování.

Foto: Profimedia.cz

Rozzuřený Luis Suárez (v červeném) kousl zadáka Chelsea Branislava Ivanoviče.

Článek
Fotogalerie

Není to poprvé, co Suárez předvedl takové extempore. Před třemi roky, ještě coby hráč Ajaxu, kousl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu, a vysloužil si hanlivou přezdívku "Kanibal z Ajaxu". Ani tehdy nebyl za úlet přímo na hřišti potrestán, až disciplinárka mu dala dodatečný sedmizápasový flastr. Jak dopadne tentokrát?

Suárez se po zápase na Twitteru kál za své "neakceptovatelné chování": "Jsem smutný z toho, co stalo." Později přidal omluvu i na oficiálním týmovém vyjádření a s dodatkem, že se pokoušel Ivanoviče zkontaktovat a podat ruku ke smíru.

Přitom to byl právě Suárez, kdo zachránil Reds od porážky, když týmu Petra Čecha vstřelil v sedmé minutě nastavení vyrovnávací gól na 2:2. Vedení slavného klubu však Suárezovo chování ostře odsoudilo.

Přidá Suárez další góly?

"Takové chování není hodné hráče, který obléká dres našeho klubu," zlobil se výkonný ředitel Ian Ayre. Vedení Reds svého svěřence potrestalo blíže nespecifikovanou pokutou, záležitost bude řešit i disciplinární komise Anglické fotbalové asociace FA. Běžná sazba za násilné chování je stop na tři zápasy. "Názor FA je takový, že standardní trest je za těchto okolností zjevně nedostatečný," naznačili představitelé asociace.

Suárez si přál, aby peníze šly na charitativní účely, konkrétně na podporu rodin obětí neštěstí na stadionu Hillsborough, při kterém v roce 1989 zahynulo 96 fanoušků Liverpoolu.

Také na sociálních sítích si fanoušci liverpoolského rebela řádně dobírají. Bulvární The Sun zveřejnil dvě koláže: na první je Suárez s upířími špičáky, z nichž kape krev, další útočníkovi Reds přidal kolem krku ochranný límec jako vzteklému psovi.

Suárez je nejlepším střelcem letošního ročníku anglické ligy, ale je otázkou, jestli bude mít šanci k 23 trefám přidat další. Přitom mu chybí pět branek k vyrovnání klubového rekordu Robbieho Fowlera z ročníku 1995/96.

Reklama

Související témata: