Hlavní obsah

Sneijder: Když Mourinho mluví o Chelsea, vypadá jako dítě, které žádá rodiče o dárek k Vánocům

Londýn

Ruka už je skutečně v rukávě - José Mourinho už se dohodl s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem na návratu na Stamford Bridge. Podle anglického deníku The Sun hodlá klub oznámit slavnostní návrat svého oblíbeného trenéra 1. července. A podle nizozemského záložníka Wesleyho Sneijdera se není čemu divit, protože Mourinhovi Chelsea zůstala v srdci.

Foto: Sport.cz s použitím Fotobanka Profimedia

Wesley Sneijder ví, že José Mourinho Chelsea zbožňuje.

Článek

Mourinho působil v Chelsea už v letech 2004 až 2007. Tým dovedl ke dvěma titulům v Premier League, dvěma v Ligovém poháru, jednomu v FA Cupu a jednou vyhrál i Community Shield. Jen na pohár Ligy mistrů nedosáhl. V Chelsea ho ale fanoušci zbožňovali, média respektovala a hráči mu důvěřovali. Pak sice odešel, ale na Stamford Bridge vlastně celou dobu čekali, až se Special One vrátí.

A teď se příznivci Blues a majitel Abramovič konečně dočkají. Co jiného měla znamenat Mourinhova slova po vypadnutí Realu Madrid z letošního ročníku Champions League: „Chci být tam, kde mě lidé milují. V Anglii mě milovali fanoušci i média, byl jsem tam milován i některými kluby." Poté ještě připustil, že ho čeká náročné rozhodování.

Ale The Sun již Mourinhův návrat do Londýna bere jako hotovou věc. Padesátiletý odborník by měl za vedení Čecha a spol. pobírat 10 miliónů liber ročně (303 miliónů korun).

V srdci Mourinha: žena, děti, Chelsea

Blízcí Mourinha vždy potvrzovali, že Portugalci Chelsea zůstala hluboko pod kůží. O klubu se vyjadřoval s respektem. Podobně mluví i nizozemský záložník Wesley Sneijder, kterého Mourinho vedl v Interu Milán. „V srdci Josého jsou jeho žena, děti a pak Chelsea," citoval současného fotbalistu Galatasaraye Istanbul The Sun.

„Nikdy se netajil tím, že by se chtěl do Anglie jako trenér vrátit - a když ho slyšíte mluvit o Chelsea, lze si jen těžko představit, že by šel (v Premier League) trénovat jiný tým," pokračoval Sneijder, který s Mourinhem vyhrál Champions League v sezóně 2009/2010. „Zní to bláznivě, ale když mluví o Premier League a o Chelsea, vypadá jako malé dítě, které vypráví rodičům o tom, co by chtělo k Vánocům," dodal osmadvacetiletý Nizozemec.

Blues v přestupním období budou chtít posílit kádr. Vedení týmu usiluje o Radamela Falcaa, Roberta Lewandowského, Andrého Schürrleho či Marouanea Fellainiho. Největším zklamáním pro fanoušky i současné hráče by však bylo, kdyby se Mourinho oproti všem spekulacím na Stamford Bridge nakonec nevrátil.

Kde bude trénovat José Mourinho v příští sezóně?
V Realu Madrid
8,8 %
V Chelsea
85,3 %
V jiném týmu
5,9 %
Celkem hlasovalo 8657 čtenářů.

Reklama

Související témata: