Hlavní obsah

Vyzrazená schůzka spiklenců Fergusona, Moyese a Giggse, na níž se řešil další osud Rooneyho

Manchester/Praha

Už před měsícem požádal kanonýr Manchesteru United Wayne Rooney vedení klubu, aby mu dalo souhlas k přestupu a ani zisk mistrovského titulu na jeho touze odejít z Old Trafford nic nezměnil. Chelsea už údajně nabídla za Rooneyho 30 miliónů liber, zájem prý projevuje i mnichovský Bayern a Paris SG. Jenže staronový anglický mistr na nabídky neslyší a trvá na tom, aby Rooney dodržel smlouvu. Tajná schůzka, kterou odhalil bulvární The Sun, tento závěr jen potvrdila.

Foto: manutd.com

Alex Ferguson a Wayne Rooney .

Článek

V hotelu Alderley Edge v Manchesteru se měla podle informací listu The Sun sejít trojice Ferguson, Moyes a Giggs, aby v utajení jednala o další budoucnosti Rooneyho. Ten chce z Old Trafford odejít, protože po příchodu nizozemského snajpra Van Persieho se cítí nedoceněný a nevytížený. Dokonce už šel tak daleko, že na svém profilu na Twitteru vymazal, že je hráčem Manchesteru United a ponechal tam pouze údaj, že je sportovcem.

Klub na smlouvě trvá

Jeho úmysl odejít potvrdil jak tiskový mluvčí Manchesteru United, tak i kouč Alex Ferguson, který po sezóně skončí trenérskou kariéru a bude zasedat jen v klubovém představenstvu. "Má ale u nás smlouvu ještě dva roky a chceme, aby ji dodržel. Jeho odchod nepřichází v úvahu," oznámil mluvčí Manchesteru United.

Rooneyho navíc krajně rozladilo i to, že nebyl vůbec nominován k poslednímu ligovému střetnutí proti Swansea, po němž Manchester United slavil v neděli na Old Trafford zisk titulu. Navíc vztahy Rooneyho s novým manažerem  Davidem Moyesem jsou hodně napjaté už z dob, kdy společně působili v Evertonu.

Moyes dokonce Rooneyho žaloval poté, co vyšla jeho autobiografie, v níž se hvězdný Wayne netajil svou averzí a dokonce popisoval, že byl ochoten odejít z Evertonu kamkoli, jen aby nemusel pod Moyesem dál hrát a trénovat. Soudní spor Moyes nakonec vyhrát, což Rooneymu rovněž nepřidalo.

I Moyes chce, aby zůstal

Nicméně nyní jsou Moyes, Ferguson a veterán Giggs na jedné lodi a na utajené schůzce jednali, jak Rooneyho udržet.

„Počínali si jako spiklenci na nějaké tajné misi. Pořád se rozhlíželi kolem, zda je někdo nesleduje," cituje The Sun svého informátora.

Resumé schůzky je údajně jasné - Manchester svou hvězdu neuvolní, protože i nový trenér Moyes chce, aby zůstal. „Je jedním z nejlepších fotbalistů světa, je snad posledním hráčem, který začínal s fotbalem na ulici a dotáhl to tam, kde je dnes," vyslovil i Moyes přání, aby Rooney zůstal a smlouvu datovanou ještě na příští dva roky dodržel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články