Hlavní obsah

Vydra litoval promarněné šance na postup do Premier League i zranění: V kabině jsem patnáct minut brečel

Londýn

Pocity smutku a bezmoci zažíval český fotbalový reprezentant Matěj Vydra. Kvůli zranění musel v poločase odstoupit z pondělního finále play off druhé ligy proti Crystal Palace a pak jen z lavičky sledoval, jak jeho Watford v prodloužení ztratil porážkou 0:1 šanci na vysněný postup do Premier League. Vydra navíc možná přijde i o reprezentační duel kvalifikace o MS 2014 proti Itálii.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný útočník Matěj Vydra - klíčový zápas o postup svého Watfordu do Premier League kvůli zranění nedohrál, jeho tým navíc podlehl Crystal Palace v prodloužení.

Článek

Jak vám bylo, když jste musel střídat?

Cítil jsem strašnou bezmoc. Věděl jsem, že je zle, že týmu už ve druhé půli nepomůžu. Strašně jsem chtěl pokračovat, ale vůbec jsem nemohl běhat. V kabině jsem patnáct minut brečel.

Co se vám přesně stalo?

Při jedné mojí střele šel protihráč do skluzu, aby ji zblokoval, a dojel přímo na můj kotník. Bolelo to jak čert.

Nelimitoval vás i zraněný sval, kvůli kterému jste týden netrénoval?

Se svalem to bylo relativně v pohodě. Ale kotník šíleně bolel. Zkusil jsem to rozběhat, ale skoro jsem se nemohl hnout. Proto jsem už před koncem půle signalizoval k lavičce, že musím střídat.

S nataženým svalem jste taky laboroval dost dlouho. Byl jste rozhodnutý jít do zápasu i na hranici rizika?

Věděl jsem, že to bude dobré. Týden jsem sice netrénoval, ale od čtvrtka mě noha nebolela. Doktoři udělali maximum, aby mě dali dohromady.

Kolik tréninků jste stihl?

V sobotu jsem jen trošku běhal a v neděli chvilku trénoval s týmem. To bylo všechno.

Ohledně vašeho zdravotního stavu teď panují obavy v souvislosti s blížícím se zápasem reprezentace proti Itálii.

Mám kotník podlitý krví, hodně oteklý. V úterý jsem mluvil s trenérem Bílkem. Říkal jsem mu, že to moc dobře nevidím. Ve středu nebo ve čtvrtek mi kotník prohlédnou doktoři z nároďáku a pak se uvidí. Hrát bych chtěl, ale jen pokud budu stoprocentně v pořádku. Zatím pajdám a s nohou skoro nemůžu hnout.

Jak jste zapomínali na porážku z finále?

Byli jsme s týmem na jedné diskotéce. Já ale nemohl chodit ani blbnout, tak jsem to řídil z gauče (úsměv).

Co se dělo v kabině bezprostředně po zápase?

Smutek byl veliký. Celou sezónu jsme hráli dobře, ale nevyšly nám dva klíčové zápasy: poslední kolo s Leedsem a teď finále. Byly to dvě šance na postup a obě jsme promarnili. Trenér Zola nám řekl, že se rozhodně nemáme za co stydět, jen nám prostě nevyšel poslední zápas. To samé tvrdil generální ředitel, který přišel do kabiny.

Proč si myslíte, že vám to nevyšlo?

Pořádně jsme se nedostali k našemu stylu, kterým jsme hráli celou sezónu. Nešlo nám to, soupeř byl lepší a ve druhé půli jsme drželi nulu jen díky brankáři Almuniovi, který podal fantastický výkon. Ale my ostatní ne, vůbec nic jsme nepředvedli.

Watford zůstává ve druhé lize a je dost pravděpodobné, že se vaše cesty s českým spoluhráčem Danielem Pudilem rozdělí. Vás chce několik klubů Premier League...

Teď nad tím takhle nepřemýšlím. Uvidíme, jak to bude s nároďákem. Budu mít dovolenou a chci si odpočinout od fotbalu. Do Premier League bych šel rád, ale uvidíme, jak to dopadne.

Reklama

Související témata: