Hlavní obsah

Čechův náhradník Turnbull v Chelsea po čtyřech letech končí

Londýn

Fotbalová Chelsea se rozloučila s náhradníkem brankáře Petra Čecha Rossem Turnbullem, záložníky Florentem Maloudou a Jossi Benajunem a obráncem Paulem Ferreirou. Všem čtyřem hráčům skončila na Stamford Bridge smlouva.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

José Mourinho, staronový kouč fotbalistů Chelsea.

Článek

Bývalý mládežnický reprezentant Anglie Turnbull byl v Chelsea od roku 2009, kdy přišel z Middlesbrough, ale Čech ho příliš do branky nepustil. V lize odchytal za čtyři sezóny jen sedm utkání a všehovšudy zasáhl do 18 zápasů.

Francouzský reprezentant Malouda strávil celou minulou sezónu v rezervním týmu poté, co odmítl s klubem prodloužit smlouvu. Za Chelsea nastupoval od příchodu z Lyonu v roce 2007 a loni jí pomohl vyhrát Ligu mistrů.

Benajuna získala Chelsea v roce 2010 z Liverpoolu, ale v londýnském celku se izraelský reprezentant neprosadil. Loni hostoval v Arsenalu a letos ve West Hamu.

Služebně nejstarším z končících hráčů je Ferreira, který oblékal dres Chelsea devět sezon a získal s ní mimo jiné i tři ligové tituly. Do klubu přišel stejně jako Čech v roce 2004, kdy ho Chelsea koupila z Porta za 20 miliónů eur. V minulé sezoně se objevil v Premier League jen ve dvou zápasech a po svém posledním vystoupení proti Evertonu v květnu dal najevo, že v 34 letech ukončí kariéru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články