Hlavní obsah

Arsenal nabídl za Suáreze téměř miliardu. Liverpool ale odmítl

Londýn

Vedení Arsenalu nabídlo podle britských médií 30 miliónů liber (přes 900 miliónů korun) za uruguayského fotbalového útočníka Luise Suáreze, hráčův současný zaměstnavatel FC Liverpool ale odmítl. Zatím není jasné, zda londýnský celek, v němž působí i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, bude ochoten přihodit.

Foto: Profimedia.cz

Uruguayský útočník Luis Suárez s dcerkou Delfinou.

Článek

Kouč Arsenalu Arséne Wenger ve snaze posílit útočnou vozbu projevil po skončení sezóny zájem o reprezentačního forvarda Waynea Rooneyho z Manchesteru United, ale neuspěl, nabídku na přestup argentinského kanonýra Gonzala Higuaína předložil londýnský klub Realu Madrid. Jenomže nový kouč španělských vicemistrů Carlo Ancelotti chce Higuaína na San Bernabéu udržet.

Právě Bílý balet byl rovněž mezi uchazeči o Suárezovy služby, před časem za něho nabídl kompenzaci ve výši 40 miliónů liber (asi 1, 2 miliardy). Liverpool ale údajně za svoji hvězdu požaduje až 50 miliónů.

Šestadvacetiletý Suárez, jenž v uplynulém ročníku vstřelil ve všech soutěžích dohromady třicet branek, má v Liverpoolu platnou smlouvu až do roku 2016. V Premier League se ale kvůli nenávistným reakcím fanoušků a šikaně ze strany tamních médií necítí šťastný a v květnu prohlásil, že by rád ostrovy opustil a vyzkoušel jinou soutěž.

Naděje Realu navíc zvyšuje i fakt, že Suárez si bude ještě na začátku nového ročníku nejvyšší anglické ligy odpykávat část trestu za to, že v dubnu pokousal zadáka Chelsea Branislava Ivanoviče.

Vedení Liverpoolu dlouho avizovalo, že jeho útočný klenot není na prodej. Nedávno však svoje stanovisko přehodnotilo, s uruguayským reprezentantem chce ale ještě o jeho budoucnosti jednat.

Reklama

Související témata: