Hlavní obsah

Vyhrát Evropskou ligu? To by bylo obrovské zklamání, rýpl si Mourinho opět do Beníteze

Bangkok

Je známou věcí, že portugalský kouč José Mourinho má vždy jen ty nejvyšší ambice a své nekonečné sebevědomí rád dává před veřejností na odiv. Žádným tajemstvím také není fakt, že zrovna moc nemusí trenérského kolegu Rafaela Beníteze, jehož vystřídal na postu hlavního kouče Chelsea. Po delší odmlce opět neváhal si do něho rýpnout.

Foto: Apichart Weerawong, ČTK/AP

Kouč Chelsea José Mourinho při soustředění v Bangkoku.

Článek

Benítez při svém krátkém působení na Stamford Bridge dovedl Chelsea k vítězství v Evropské lize, která se však u anglických velkoklubů netěší zrovna velké prestiži.

Na to Mourinho neváhal upozornit, když se nechal slyšet, že o triumf v této soutěži rozhodně nestojí. Úspěch v ní je totiž pro nejlepší čtyři anglické celky podmíněn brzkým vyřazením v Lize mistrů.

„Já rozhodně nechci vyhrát Evropskou ligu. Pro mě by to bylo obrovské zklamání. Vůbec nechci, aby si naši hráči mysleli, že Evropská liga je soutěž pro ně," cituje Mourinha, jenž je s týmem na soustředění v Thajsku, list Daily Mail.

„Jediná evropská soutěž, kterou máme my hrát, je Liga mistrů. Tam bychom ze sebe měli vydat maximum," pokračoval Mourinho, jenž už Ligu mistrů vyhrál se dvěma různými týmy, ale s Chelsea se mu to při jeho prvním angažmá v Londýně nepodařilo.

Na ostrovech se stále spekuluje, zda při bojích o návrat na výsluní v Lize mistrů i Premier League dá důvěru útočníkovi Fernandu Torresovi, nebo zda se drahého španělského forvarda zbaví.

Podle posledních trenérových slov se zdá, že mu možná dá šanci. „Dobří hráči jsou ve velkých klubech neustále pod tlakem. Já mohu jen slíbit, že on ode mě dostane podporu, kterou útočník potřebuje, aby se cítil sebevědomý," vysvětlil Mou.

Reklama

Související témata: