Hlavní obsah

Ztrácíte čas, Fábregas z Barcelony neodejde, vzkázal Manchesteru United po třetí nabídce Piqué

Manchester/Praha

Pokusy anglického mistra o angažování hvězdného záložníka fotbalové Barcelony Cesca Fábregase dál ztroskotávají. Generální ředitel Manchesteru United Ed Woodward neuspěl s nabídkou 25 miliónů liber, nepochodil, ani když pět dalších přihodil a zvedl ji na 30 miliónů, což činí v přepočtu přibližně 905 miliónů korun. Podle informací Mirroru nyní klubové vedení dokonce nachystalo i třetí nabídku ve výši 34 miliónů liber.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Touhy Manchesteru United po Fábregasovi jsou zřejmě marné.

Článek

Otázkou ovšem je, zda by sám Fábregas měl zájem se do Premier League vrátit a dres Rudých ďáblů oblékat. Sám se nevyjádřil, ale jeho spoluhráči jsou k případnému transferu značně skeptičtí.

„United ztrácí čas," nechal se podle serveru The Sun slyšet Fábregasův spoluhráč a bývalý fotbalista Rudých ďáblů Gerard Piqué. „Řekl nám, že je v Barceloně šťastný a že nemá úmysl ji opustit."

Šestadvacetiletý Fábregas se na Nou Camp vrátil předloni po osmi letech prožitých v Arsenalu, ale návrat nedopadl úplně podle jeho představ. Španělský mistr světa a Evropy se totiž do základní sestavy neprosadil a hlavně v poslední době jen střídal.

„On to ale nevzdá. Trvalo dlouho, než se Cescovi naplnil sen a on se mohl vrátit domů. A už mnohokrát opakoval, že je doma šťastný, protože tady má rodinu a hraje se svými nejbližšími přáteli," vzkázal Piqué na ostrovy.

Přesvědčí Barcelonu 34 miliónů liber?

„Pokud stále existuje příležitost na získání takového hráče, jako je Fábregas, nevzdáme to. Věřím, že se věci nakonec dají do pohybu," nechal se slyšet nový kouč Manchesteru United David Moyes během asijského turné, když se k němu donesly zprávy, že klub s prvními nabídkami nepochodil. Prezident Barcelony Sandro Rosell totiž prohlásil: „Fábregas je klíčovou součástí našeho projektu."

Otázkou proto je, zda ho přesvědčí 34 miliónů liber, což je třetí a poslední nabídka Manchesteru United.

„Ed Woodward se usilovně snaží, aby se zamýšlené transfery uskutečnily, a doufáme, že některý obchod se podaří," reagoval Moyes na obavy fanoušků Manchesteru United, že na Old Trafford nepřijde v létě žádné velké jméno.

Ani námluvy s Tottenhamem, odkud by Rudí ďáblové chtěli získat Garetha Balea, zatím nevyšly, o Cristanu Ronaldovi z Realu Madrid už na Old Trafford neuvažují. Naopak Manchester United by mohl opustit japonský záložník Šindži Kagawa, který údajně jedná o návratu do Borussie Dortmund.

Reklama

Související témata: