Hlavní obsah

Další nepřesvědčivý výsledek pod Moyesem, Manchester United remizoval s Ósakou

Ósaka

Fotbalisté Manchesteru United remizovali v přípravném utkání na hřišti Cereza Ósaka 2:2, když prohru odvrátili až nastavení. Anglický mistr tak na asijském turné pod vedením nového trenéra Davida Moyese vyhrál jen jeden z dosavadních čtyř zápasů.

Foto: Issei Kato, Reuters

Trenér David Moyes (vpředu) zaznamenal na lavičce Manchesteru United další nepřesvědčivý výsledek.

Článek

United s Ósakou dvakrát prohrávali. Na branku Kenja Sugimota z prvního poločasu odpověděl po přestávce japonský záložník v anglických službách Šindži Kagawa, který chvíli před tím nedal penaltu. Na gól Takumiho Minamona z 63. minuty v nastavení odpověděl Wilfried Zaha a na poslední chvíli odvrátil druhou prohru United za sebou.

Manchesterský celek dosud v přípravě pod Moyesem, který k týmu přišel po minulé sezoně z Evertonu a nahradil slavného Alexe Fergusona, odehrál čtyři zápasy. Na úvod podlehl výběru thajské ligy 0:1, poté rozstřílel výběr australské nejvyšší soutěže 5:1 a v úterý prohrál s Jokohamou Marinos 2:3.

Sezóna pro Rudé ďábly začíná 11. srpna

Hráči United asijské turné uzavřou pondělním zápasem s hongkongským týmem Kitchee a přípravu zakončí duely s AIK Stockholm a Sevillou. Do nové sezóny vstoupí 11. srpna zápasem o anglický Superpohár proti druholigovému Wiganu a Premier League odstartují o týden později na hřišti Swansea.

O poznání víc se příprava v Asii daří Arsenalu, který si v Saitamě poradil s Urawou Red Diamonds 2:1 a vyhrál i čtvrtý zápas na turné. Na vítězství se podílel i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, jenž za londýnský celek odehrál druhý poločas.

Kanonýry teď čeká návrat do Evropy a v Londýně se utkají s Neapolí a Galatasarayem. Generálkou na novou sezonu, kterou zahájí duelem s Aston Villou, pro ně bude srpnový zápas s Manchesterem City v Helsinkách.

Přípravný zápas:
Cereza Ósaka - Manchester United 2:2
Branky: 34. Sugimoto, 63. Minamino - 54. Kagawa, 90.+1 Zaha.

Reklama

Související témata: