Hlavní obsah

Tottenham odmítl za Balea největší odstupné v historii fotbalu. Ale já do Realu chci, zuří fotbalista

Londýn/Madrid
Aktualizováno

Stůj co stůj se vedení Tottenhamu snaží udržet svůj klenot Garetha Balea. Velšskému reprezentantovi však už začíná docházet trpělivost. Podle španělských médií totiž měl čtyřiadvacetiletý záložník s vedení Spurs dohodu, že bude moci v případě dobré nabídky odejít. A Real Madrid za Balea nabídl nejvyšší nabídku v historii fotbalu - 80 miliónů liber a jednu libru k tomu (2,41 miliardy korun).

Foto: www.marca.com

Stane se Gareth Bale (vlevo) dražším fotbalistou než Cristiano Ronaldo?

Článek

Proč jednu libru nad osmdesát miliónů? Za 80 miliónů liber totiž před čtyřmi lety koupil Real Madrid Cristiana Ronalda z Manchesteru United a šéf Bílého baletu Florentino Pérez sází na prestiž. Ronaldo je totiž do této doby nejdražším fotbalistou planety, toto označení by ale díky jedné libře navíc mohl nově užívat právě Bale.

Podle španělského deníku Marca měl Bale domluvu s ředitelem týmu Danielem Levym. „Slíbil jste mi, že když se nekvalifikujeme do Ligy mistrů a přijde dobrá nabídka, vyslyšíte ji. Ta nabídka dorazila a já za Real Madrid hrát chci. Tak dodržte své slovo a jednejte," vyzval Bale vedení Tottenhamu.

Londýnský celek od začátku přestupního období vytrvale informuje o tom, že Balea prodat nehodlá. Real přesto veřejně o svém zájmu hovoří a postupně také zvyšuje za talentovaného Velšana nabídky, čímž dostává křídelního záložníka pod tlak. A jak se zdá, Bale už se rozhodl. Ale získá nakonec souhlas Spurs?

Přestoupí Gareth Bale do Realu Madrid?
Ano
80,9 %
Ne
19,1 %
Celkem hlasovalo 18511 čtenářů.

Reklama

Související témata: