Hlavní obsah

OBRAZEM: Štěpánek oblékl dres Chelsea a diskutoval s Mourinhem. Na Čecha ale nevyzrál

Washington

Na tréninku londýnské Chelsea se objevil další český reprezentant. I když tentokrát nešlo o fotbalistu, nýbrž o tenisového reprezentanta Radka Štěpánka, jehož ve Washingtonu pozval na přípravu spolu s jeho trenérem, bývalým tenistou Petrem Kordou, gólman Petr Čech. Štěpánek si v dresu Chelsea nejen vyzkoušel souboj s českou brankářskou jedničkou, ale také si popovídal s koučem José Mourinhem, jenž chová k hrdinovi loňského daviscupového finále velký obdiv.

Foto: Darren Walsh, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek si v dresu Chelsea ve Washingtonu popovídal s koučem Blues Josem Mourinhem.

Článek
Fotogalerie

Štěpánek, jenž se minulý týden probil ve Washingtonu do finále čtyřhry, zkusil uspět v penaltovém rozstřelu proti svému kamarádovi Čechovi, jenže opora národního týmu mezi tyčemi měla nad tenisovým veteránem navrch. Reprezentační brankář pustil za svá záda jen dva Štěpánkovy pokusy, i když je třeba dodat, že jednou mu výrazně pomohlo břevno. „Chci se zlepšit a doufám, že příště dám pět z pěti pokusů," svěřil se na stránkách londýnského klubu Štěpánek.

Velký fanoušek Chelsea

Karvinský tenista je znám svojí oblibou v kolektivních sportech, a tak si moc považoval, že se mohl setkat s kamarádem Petrem Čechem a zúčastnit se přípravy Chelsea, protože při kočovném způsobu života profesionálního sportovce na podobné zážitky nemá mnoho příležitostí.

„Myslím, že je to potřetí, co jsme se takhle setkali. Jednou to bylo v roce 2007 v Los Angeles. To si pamatuji, protože tehdy jsem tam turnaj vyhrál. Pak jsme se potkali v Moskvě před dvěma či třemi roky. Jsem vždy nadšený, když můžu být takhle nablízku, protože jsem velkým fanouškem Chelsea," přiznal.

Zároveň litoval, že si ve svém sportu nemůže tolik vychutnávat týmovou atmosféru, která jemu osobně náramně sedí: „V tomhle na Petra trochu žárlím, že dělá týmový sport. Miluju, když můžu hrát v mužstvu, když s klukama společně vítězím i prohrávám. Tohle mi v tenisu trochu chybí. Proto si tak užívám momenty v Davisově poháru, kde můžu alespoň pár týdnů v roce hrát za tým."

Štěpánek má vedle Čecha relativně blízko také k trenérovi José Mourinhovi. Charismatický Portugalec jej mimo jiné dával za vzor svým svěřencům ještě v roli hlavního kouče Realu Madrid, když ho jeho hvězdný výběr loni naštval ligovou porážkou s Betisem Sevilla, která přišla tři dny po zápase Ligy mistrů s Manchesterem City.

„Jestliže čtyřiatřicetiletý sportovec, jako je Štěpánek, dokáže hrát tři dny po sobě, když se dře pro vítězství svého týmu, tak mi neříkejte, že hráči ve věku 25 nebo 26 let nemohou hrát ve středu a v sobotu," vyzdvihl tehdy Mourinho Štěpánkův heroický výkon v daviscupovém finále proti Španělsku.

Reklama

Související témata: