Hlavní obsah

Je jako já před deseti lety. Pořád si jen stěžuje, rýpl si Mourinho do rozzuřeného kouče Villans

Londýn

Hodně vytočený byl po středeční předehrávce třetího kola Premier League kouč Aston Villy Paul Lambert. Jeho svěřenci byli na Stamford Bridge blízko bodovému zisku, nakonec však domácí Chelsea podlehli 1:2. Trenér Villans po zápase spílal hlavnímu rozhodčímu Kevinu Friendovi, který podle jeho názoru duel ovlivnil.

Foto: Vylan Martinez, Reuters

Christian Benteke se na zemi drží za bradu. Nad ním stojící Branislav Ivanovič vyfasoval za faul žlutou kaertu.

Článek
Fotogalerie

Blues vedli od 6. minuty po vlastním gólu Luny. Těsně před poločasem pak prostřelil Čecha Benteke, tříbodový zisk ale zařídil londýnskému celku v 73. minutě stoper Ivanovič.

Podle Lamberta však mohl být výsledek jiný, kdyby sudí dvě minuty před druhou trefou Chelsea udělil srbskému obránci za udeření Bentekeho loktem místo žluté karty rovnou červenou a v závěru střetnutí nařídil penaltu po ruce Terryho.

"Byla tam dvě zásadní rozhodnutí a obě špatná," řekl pro server televizní stanice BBC Lambert. "Myslím, že to každý na stadiónu viděl. Dva důležité momenty zůstaly nepotrestány," doplnil.

Mourinho: Žlutá karta pro Ivanoviče byla dostačující

Kormidelník Chelsea José Mourinho se však s Lambertovým názorem neztotožnil. "Paul Lambert mi připomíná mě, když jsem byl v jeho věku. Když je na lavičce, stěžuje si na každé rozhodnutí. Je přesně jako já před deseti lety. Postupem času a zkušenostmi se změní. Teď si na vše stěžuje," citoval Mourinha deník Daily Mail. "Tohle je anglický fotbal. Myslím si, že žlutá karta pro Ivanoviče byla v tu chvíli dostačující," komentoval portugalský kouč jeden z klíčových momentů zápasů.

Villans, kteří v loňské sezóně bojovali o záchranu v nejvyšší soutěži, sice Stamford Bridge nevyloupili, fanouškům však předvedli další sympatický výkon. Na půdě Gunners vyhráli v sobotu 3:1, ve středu přijeli znovu do Londýna a minimálně remíze byli blízko.

"Jsem na mužstvo hrdý. Je to tým mladých hráčů, kteří mají energii a rychlost. Sobotní výkon na Emirates Stadium byl vynikající, stejně jako středeční na Stamford Bridge. Každým zápasem jsme lepší a lepší," pochvaloval si Lambert.

Reklama

Související témata: