Hlavní obsah

Krize? Posily? Novináři našim fanouškům akorát vymývají mozky, čertí se Wenger

Londýn

Manažer fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger se pustil do kritiky britských novinářů. Zástupci bulvárních plátků údajně „vymývají“ mozky fanouškům Gunners a okolo mužstva záměrně vytváří negativní kampaň. „Žijeme ve světě, který je zajímavý, ale také nesmírně přehnaný,“ tvrdí trenér Tomáše Rosického v listu Mirror. Wenger byl v posledních týdnech pod tlakem zejména kvůli přestupové politice londýnského klubu.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Trenér Kanonýrů Arséne Wenger se pustil do britských novinářů.

Článek

V letní přestávce Wenger sliboval, že má na přestupy připravenou částku přes 70 miliónů liber a fanoušci čekali, že po dlouhých měsících Arsenal konečně koupí hráče, kteří mu umožní opět bojovat o mistrovské trofeje.

Jenže Wenger dosud podepsal jen útočníka Sanoga z druholigového Auxerre a na další posily čekají příznivci Kanonýrů marně. Francouzský stratég je pod sílícím tlakem, za který podle něj mohou novináři. „Je to šílené. Jaká krize? O ní se pouze píše v novinách. Od začátku března jsme prohráli jediný zápas. Novináři jen vymývají mozek našim fanouškům," prohlásil Wenger.

Největší posilou Cabaye?

Příznivce Arsenalu má údajně utěšit první a možná i jediná letní velká posila. Tou by se měl stát záložník Yohan Cabaye z Newcastlu, který je k mání za 16 miliónů liber. Vrátit na Emirates Stadium by se údajně mohl i záložník Mathieu Flamini, jenž je momentálně bez angažmá.

Přestupový trh se uzavře příští pondělí s úderem půlnoci a lze si jen těžko představit, že by Arsenal výrazněji posílil.

„Média nám prostě vymývají hlavy. Jen proto, že jsme osm let nevyhráli trofej, je všechno negativní. Musíme s tím žít a hrát fotbal, jak nejlépe umíme. Přitom jsme v Lize mistrů vyhráli na Bayernu, teď i na půdě Fenerbahce. Žijeme ve světě, který je zajímavý, ale také nesmírně přehnaný. Když nejste loajální, tak vás hned kritizují. Nezbývá mi nic jiného, než si od těchto lidí držet určitý odstup," stěžuje si zkušený manažer.

Reklama

Související témata: