Hlavní obsah

Příchod Fellainiho? To je hodně málo. United potřebuje pořádného sportovního ředitele, tvrdí Comolli

Manchester

Manchester United přivedl v přestupovém období jen jednoho nového hráče. Tím byl belgický záložník Marouane Fellaini, který na Old Trafford přišel z Evertonu za 32,4 miliónů eur (asi 833 miliónů korun). Podle bývalého sportovního ředitele Liverpoolu či Tottenhamu Damiena Comolliho za to může pravě absence na tomto postu. „Jestli je klub, který potřebuje sportovního ředitele, tak je to jednoznačně Manchester United,“ sdělil britské BBC.

Foto: Sport.cz

Sir Alex Ferguson zřejmě United hodně chybí.

Článek

„Přivést jen jednoho hráče světového kalibru je opravdu málo," narážel Comolli na nevydařenou přestupovou politiku Rudých ďáblů ohledně obránců Leightona Bainese z Evertonu a Fábia Coentraa z Realu Madrid nebo středopolařů Andera Herrery z Bilbaa s barcelonským Cescem Fábregasem.

Možnou příčinu vidí Comolli v tom, že vedení Manchesteru opustili dvě velké persony, manažer Sir Alex Ferguson a šéf exekutivy David Gill. „Zásadní pro United je, že dva nejdůležitější lidé v klubu Sir Alex a Gill odešli ze svých pozic a jejich náhradníci přišli příliš pozdě."

„Z nějakého důvodu klub nebyl připraven nebo nevěděl, že přivést hráče bude tak složité, a proto skončili v tak obtížné situaci," připomněl Comolli, že Fellainiho vedení Manchesteru přivedlo až v poslední den přestupového okna. „Klubu jednoznačně chybí sportovní ředitel," dodal na závěr.

Comolli ví, o čem mluví. Za svého působení na Anfield Road v roce 2011 přivedl do klubu z města Beatles útočníky Luise Suáreze s Andym Carrollem či záložníka Stewarta Downinga.

V letech 2005-2008 byl Comolli zaměstnán u londýnského Tottenhamu do kterého pomohl přivést takové hvězdy jako brazilského brankáře Heurelha Gomese z PSV Eindhoven nebo tehdy nadějného mladíka Garetha Balea ze Southamptonu.

Reklama

Související témata: