Hlavní obsah

VIDEO: Chuligáni v Anglii zkazili fotbalový svátek. Přímo na trávníku je museli nahánět koně

Bristol

Měla to být ve středu v Bristolu velká fotbalová událost. V šestém nejlidnatějším městě Anglie se v rámci Johnstone's Paint Trophy, tedy anglického poháru, který hrají všechny celky třetí a čtvrté nejvyšší soutěže, střetli po dlouhých šesti a půl letech místní rivalové City a Rovers. Jenže samotný výsledek zápasu nakonec zastínily události po jeho skončení...

Fanoušci vběhli na hřiště při zápase Bristol City - Bristol Rovers

 
Článek

Výhru domácích City 2:1 sledoval zaplněný osmnáctitisícový stadión a podle policie probíhalo celé utkání bez jakýchkoli náznaků výtržností v hledišti. Jenže po závěrečném hvizdu několik stovek příznivců City vtrhlo samým nadšením na hrací plochu, aby oslavilo postup do druhého kola.

Přítomní pořadatelé na uklidnění celé situace pochopitelně nestačili, a tak byli na pomoc přivoláni i policisté. Ti však nepřišli po svých, nýbrž na koních. Fanoušky se jim nakonec podařilo rozehnat, následně jich osmnáct zadrželi. Zásah si vyžádal 16 zraněných, včetně jednoho policisty a pořadatele.

Reakci diváků ihned po zápase odsoudili trenéři obou celků, Bristol City pak o den později vydal prohlášení, ve kterém se za jednání svých fanoušků omlouvá a považuje ho za neakceptovatelné.

Reklama

Související témata: