Hlavní obsah

Hoddle, Capello, Pochettino... Kohouti hledají nástupce kouče Villase-Boase

Londýn

Glenn Hoddle, Fabio Capello či Mauricio Pochettino patří mezi nejvážnější kandidáty na uvolněné trenérské křeslo manažera anglického fotbalového týmu Tottenhamu Hotspur. Informoval o tom v úterý britský deník The Guardian.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Trenér André Villas-Boas na lavičce Tottenhamu Hotspur skončil.

Článek

Aktuálně sedmý celek Premier League hledá nového manažera poté, co na lavičce skončil Portugalec André Villas-Boas, jenž se po posledním ligovém debaklu s Liverpoolem (0:5) domluvil s vedením klubu na ukončení spolupráce.

Mezi hlavní uchazeče na trenérský post patří Glenn Hoddle. Šestapadesátiletý rodák z města Hayes strávil největší část své aktivní hráčské kariéry právě v Tottenhamu. Spurs vedl i jako kouč v letech 2001-2003. "Myslím, že je to skvělý manažer, je mnohem vyspělejší, takže si myslím, že by byl znamenitou volbou," uvedl pro Guardian jeho bývalý spoluhráč z Tottenhamu Argentinec Osvaldo Ardiles.

K dalším adeptům se řadí také současný kouč ruské reprezentace Fabio Capello, jenž v neděli sledoval na White Hart Lane souboj s Reds. Mezi vytipovanými trenéry je údajně i manažer Southamptonu Mauricio Pochettino.

Londýnský tým, který suverénně ovládl základní skupinu K letošního ročníku Evropské ligy, povede dočasně Tim Sherwood. Premiéru si odbude již ve středečním čtvrtfinále Anglického ligového poháru, v němž Spurs přivítají West Ham United.

Kdo bude novým trenérem fotbalistů Tottenhamu Hotspur?
Glenn Hoddle
28,8 %
Fabio Capello
48,2 %
Mauricio Pochettino
5 %
někdo jiný
18 %
Celkem hlasovalo 975 čtenářů.

Reklama