Hlavní obsah

Bude Januzaj jako Ronaldo? Má velký talent, ale nesmí tolik padat, tvrdí kouč Manchesteru United

Manchester

Má obrovský potenciál, už v 18 letech totiž patří k nejlepším hráčům v současném kádru Manchesteru United. A tak není divu, že mnozí fanoušci vidí v Adnanu Januzajovi budoucího Cristiana Ronalda. Má belgický talent na to, aby kráčel ve stopách svého portugalského předchůdce? Podle trenéra Davida Moyese se nejprve musí adaptovat na tvrdý ostrovní styl a přestat tolik padat.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Vycházející hvězda Manchesteru United Adnan Januzaj (44) slaví gól v duelu s West Hamem United.

Článek

Podobně jako Januzaj, i Ronaldo se objevil na scéně Old Trafford v osmnácti letech. A Moyes se snaží mladého teenagera vést podobnou cestou, jako to dělal před deseti lety Sir Alex Ferguson s Ronaldem.

Januzaj patří k nejčastěji faulovaným hráčům Rudých ďáblů, sem tam ale zbytečně upadne nebo simuluje. Kvůli podobným prohřeškům byl nedávno dvakrát napomínán žlutou kartou. A to dělá Moyesovi starosti.

„Mohu jen říci to, co vidím. V posledních zápasech byl neustále okopáván, ale rozhodčí nechali hru běžet. V sobotu s West Hamem ale zbytečně padal, proto jsme si o tom promluvili. Až bude trochu starší, poučí se z toho. Někdy ale musíte uskočit, nebo vám protihráč ublíží," zastával se Moyes svého mladíka.

Januzaj, který dal v 11 zápasech Premier League zatím tři góly, má podle skotského manažera podobný potenciál, jakým před lety disponovala portugalská hvězda. „Pořád platí, že je to mladý a nesmírně talentovaný hráč. Vidí to i soupeři a to je dobře, protože kdysi takhle okopávali i Ronalda. Budeme ho vychovávat a snažit se, aby z něj vyrostl velký hráč," dodal Moyes.

Reklama