Hlavní obsah

Chelsea znovu kupuje Srba Matiče. Prodala ho za 3 milióny liber, teď za něj dá 22 miliónů

Londýn

Fotbalová Chelsea se podle britských médií velmi brzy posílí o staronovou tvář Nemanju Matiče, jenž se vrátí na Stamford Bridge po třech letech. Na celé transakci solidně vydělá stále ještě současný klub šestadvacetiletého hráče Benfica Lisabon.

Foto: Hugo Correia, Reuters

Fotbalista Benfiky Lisabon Nemanja Matič (vpravo) bojuje o míč s Ricardem Quaresmou z Porta.

Článek

Chelsea totiž před třemi roky pustila rodáka z Šabacu do Lisabonu za zhruba tři milióny liber (necelých 100 miliónů korun), teď za něj londýnský klub vyplatí podle britského deníku The Guardian 22 miliónů liber (cca 726 miliónů korun).

Matič si o návrat na ostrovy řekl skvělými výkony v dresu portugalského klubu, kde jeho hodnota narostla více než sedminásobně. Chelsea sice utratí poměrně velkou sumu, která je však stále ještě dost hluboko pod výstupní klauzulí v hráčově kontraktu (37 miliónů liber).

Podle listu The Guardian už je srbský fotbalista na zdravotních testech v centru Chelsea v Cobhamu a podepsání kontraktu se dá očekávat každou chvíli.

Benfica zůstane v srdci

Podle deníku Daily Mail odcestoval kouč Blues José Mourinho naposledy shlédnout budoucí posilu v nedělním duelu Benfiky proti Portu (2:0).

„Zápas proti Portu byl pro mě (v dresu Benfiky) poslední. Chtěl bych poděkovat všem lidem v klubu i příznivcům. Benfica navždy zůstane v mém srdci," prozradil Matič v pondělí portugalským novinářům z magazínu A Bola.

Vysokou sumu za novou posilu bude vedení Chelsea s velkou pravděpodobností kompenzovat prodejem Kevina De Bruynea, jenž má podle britských médií zamířit do německého Wolfsburgu za 18 miliónů liber (cca 600 miliónů korun).

Matič poprvé přestoupil do Chelsea v roce 2009 ze slovenských Košic za 1,5 miliónů liber. Za anglický velkoklub však nastoupil jen třikrát v roli náhradníka, než byl odeslán do Arnhemu na hostování. Následně přestoupil do Benfiky.

V jejím dresu nastoupil v květnovém finále Evropské ligy právě proti Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.