Hlavní obsah

Chelsea se nevzdává. V létě chce přivést útočníka Manchesteru Rooneyho

Londýn

Přestože se Chelsea v létě loňského roku nepodařilo na Stamford Bridge přivést z Manchesteru United útočníka Wayna Rooneyho, Blues ve své snaze nepolevují. Trenér José Mourinho touží ve svém kádru osmadvacetiletého forvarda přivítat letos v létě.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Nad pokračováním Rooneyho (vlevo) kariéry v Manchesteru United visí otazník.

Článek

Rooney v jarní části minulé sezóny sám ohlásil svůj úmysl Old Trafford opustit, načež se ozvalo několik evropských velkoklubů s tím, že by o služby anglického útočníka stály. Nejaktivnější byla právě Chelsea, na jejíž lavičku se vracel Mourinho. Londýnský celek poslal do Manchesteru dvě nabídky, ani na jednu Rudí ďáblové nekývli.

To ale neznamená, že by Chelsea přestala o Rooneyho usilovat. Jak informoval britský The Times, Mourinho a spol. hodlají debaty ohledně přestupu hvězdného útočníka obnovit.

Vztahy vyžehlil přestup Maty

Zatímco záložníci Lampard, Obi Mikel, Hazard, Willian či Oscar Mourinhovy představy naplňují, s útočníky staronový trenér Chelsea spokojený není. A Rooney je v Mourinhových očích dlouhodobě špičkový hráč.

Vedení týmu ze Stamford Bridge bude chtít využít i vylepšených vztahů s Manchesterem United, za které může i přestup španělského špílmachra Juana Maty, jehož transfer za 37 miliónů liber se v těchto dnech dolaďuje. Je tak více než pravděpodobné, že z této rekordní částky, kterou kdy tým z Old Trafford za hráče poskytl, vedení Blues část použije na nabídku právě za Rooneyho.

Manchester United však Rooneyho nebude chtít pustit, bývalému střelci Evertonu chtějí nabídnout novou smlouvu. Až pak bude útočník zvažovat, zda dres změnit nebo ne.

Reklama

Související témata: