Hlavní obsah

Prodej Maty do Manchesteru United rozpálil kouče Arsenalu. Není to fér, José, tvrdí Wenger

Londýn

Přestup španělského fotbalisty Juana Maty z Chelsea do Manchesteru United, který by měl být dnes oficiálně zpečetěn, nadzdvihl kouče Arsenalu Arséna Wengera. Obvinil vedení Blues a nepřímo i trenéra Josého Mourinha, že k odchodu pětadvacetiletého tvůrce hry kývl záměrně tak, aby znesnadnil pozici ostatních rivalů Chelsea v souboji o mistrovský titul.

Foto: Profimedia.cz

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger má k přestupu Juana Maty z Chelsea do Manchesteru United výhrady.

Článek

„Jsem překvapen, že Mata odchází, protože je to skvělý hráč a oni (Chelsea) ho prodávají přímému konkurentovi," cituje francouzského lodivoda Gunners deník Daily Mail. Wengera však více znepokojuje načasování přestupu, které podle něho znevýhodňuje další kandidáty v bitvě o příčky zajišťující účast v Lize mistrů.

Chelsea se už totiž s United v letošním ligovém ročníku utkala dvakrát a další vzájemný souboj tedy kluby nečeká, zatímco Arsenal, Manchester City, Liverpool a Everton mají zápasy se svěřenci trenéra Davida Moyese teprve před sebou. S úřadujícími šampióny Premier League s „tajnou zbraní" Matou v sestavě navíc...

„Mohli ho přece prodat už minulý týden (před tím, než Chelsea hrála podruhé s United)," argumentuje Wenger. „Rozumím tomu, o co Chelsea jde, ale domnívám se, že pokud mají být zachována rovná pravidla pro všechny, k tomuhle by docházet nemělo. Nebo by se možná měly podmínky (přestupů v zimním termínu) změnit tak, aby byly spravedlivější."

Mata hrál za Chelsea od roku 2011 a dvakrát za sebou byl zvolen nejlepším hráčem sezóny, nicméně po letním příchodu staronového kouče Mourinha začalo jeho zápasové vytížení klesat. Místo španělského reprezentanta dával trenér v základní sestavě přednost brazilskému duu Oscar, Willian a Belgičanovi Edenu Hazardovi.

Naproti tomu Manchester United potřebuje posilu pro jarní boje v Premier League, v níž týmu patří až sedmé místo. Přestupová částka za Matu - 37 miliónů liber (asi 1,24 miliardy korun) - překoná klubový rekord z roku 2008, kdy na Old Trafford přišel za 30,75 miliónu liber útočník Dimitar Berbatov z Tottenhamu.

Reklama

Související témata: