Hlavní obsah

Jako kluka ho na Letné málem přizabil dělbuch, teď mladý rapper Staněk přestoupil do Evertonu

Londýn
Aktualizováno

Urostlý gólman je zvyklý, že vyčnívá z řady. Nejdřív nechtíc, když vedle podavače míčů Jindřicha Staňka vybuchl v roce 2009 při zápase s Brnem dělbuch a dvanáctiletý kluk uháněl na kontrolu do nemocnice. Pak loni v létě, kdy se zapojil do přípravy áčka fotbalové Sparty. A teď brankářský talent, který na sebe upozornil také jako rapper, přestoupil v sedmnácti letech rovnou do Evertonu hrajícího Premier League!

Foto: Sport.cz

Jindřich Staněk přestoupil z pražské Sparty do Evertonu.

Článek

Do Gambrinus ligy se přes Tomáše Vaclíka a Marka Čecha ještě neprosadil. Přesto je Jindřich Staněk považován za jeden z největších českých brankářských talentů. Za áčko Sparty nastoupil jen v přípravě, jinak chytal za rezervu v ČFL a juniorku. Server Daily Star teď přišel s poněkud senzační zprávou, že o Staňka se zajímá Everton. Aktuálně šestý tým Premier Legaue prý za gólmana zaplatí 200 tisíc liber (asi 6,7 miliónu korun).

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Informaci britského média o přestupu vzápětí potvrdily Everton i Sparta. „Jindru sledovali naživo několikrát během podzimu a pak ho pozvali před Vánocemi na stáž, po které se zástupci klubu ve svém rozhodnutí utvrdili. Věříme, že se dokáže i v tvrdé konkurenci na ostrovech prosadit," prohlásil na webu pražského týmu hráčův agent Viktor Kolář. "Jinak částky, o nichž se spekuluje, se vůbec nezakládají na pravdě," dodal hráčův zástupce.

"Anglický fotbal byl vždy můj sen. Největší, jaký jsem mohl mít. Jsem moc rád, že teď dostanu možnost se poprat, abych něco dokázal, je to pro mě obrovská motivace," libuje si Staněk.

Rappování šlo stranou

Zahraniční kluby sledují Staňka již dlouho. Před tím, než podepsal profismlouvu ve Spartě, byl třeba na stáži v nizozemském Twente Enschede.

Kvůli fotbalu šel na čas stranou i jeho velký koníček, hudba. Jako rapper vystupoval pod uměleckým jménem Ejaytime, na internetu kolovalo několik jeho autorských dílek...

V Evertonu Staněk nejspíš začne v mládežnické akademii. V áčku se potká mimo jiné i se zkušeným americkým gólmanem Timem Howardem.

Áčko Sparty právě dnes odletělo na soustředění do Španělska a jako brankářskou trojku tam kouč Lavička vzal Milana Švengra, který na podzim hostoval ve Vlašimi.

Reklama

Související témata: