Hlavní obsah

Podle Smallinga musí Manchester United k postupu do LM všechno vyhrát

Manchester

Fotbalisté Manchesteru United si v sobotu připsali už osmou prohru v sezóně a vážně jim hrozí, že poprvé po 19 letech nepostoupí do Ligy mistrů. Dosavadní nepovedený ročník se hráči Rudých ďáblů pokusí napravit v druhé polovině Premier League. Podle obránce Chrise Smallinga proto musejí vyhrát všech zbývajících 14 zápasů v soutěži, aby v Champions League nechyběli.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United Juan Mata (vlevo) a Robin van Persie.

Článek

Poslední ztrátou obhájce titulu byla prohra 1:2 se Stoke City. "Každý bod, který ztratíme, nám všechno komplikuje," řekl Smalling na klubovém webu. "Ostatní sice budou také ztrácet body, my ale musíme přestat. Tím dostaneme soupeře pod tlak," dodal.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"O Lize mistrů se moc nebavíme, ale všichni víme, že právě to je pro nás minimum, na které musíme mířit," přidal Smalling, který věří, že lepší výsledky přijdou s návratem zraněných, mezi něž patří například Rio Ferdinand a Nani. "Hrajeme až za týden, tak snad se dá co nejvíc hráčů dohromady. To by nám mohlo pomoci k nějaké vítězné sérii," prohlásil.

Proti Stoke utrpěli United další ztráty, když kvůli svalovému zranění nedohrál obránce Jonny Evans, zatímco jeho stoperský kolega Phil Jones utrpěl otřes mozku. "Phil byl chvíli v bezvědomí, takže musel do nemocnice, je však v pořádku," řekl trenér David Moyes.

Neměli štěstí

Ten sice v sobotu poprvé postavil najednou tři největší hvězdy Wayna Rooneyho, Robina van Persieho a novou posilu Juana Matu, první prohře se Stoke od roku 1984 to však nezabránilo. "Myslím, že jsme hráli opravdu dobře, jen jsme prostě neměli štěstí," uvedl Moyes.

Jeho týmu patří v tabulce sedmé místo a na Liverpool, který drží čtvrtou příčku zajišťující účast v předkole Ligy mistrů, ztrácí sedm bodů. Na rozdíl od Smallinga si však Moyes nemyslí, že by pro postup do elitní soutěže museli United vyhrát všechny zbývající zápasy.

"Nejdřív musíme zvítězit v tom nejbližším, víc k tomu říkat nebudu," prohlásil a současně však připustil, že prožívá nejhorší období v kariéře. "Nikdy před tím to nebylo takhle špatné. Ale ve fotbale jsem dlouho, takže vím co a jak. Jsem přesvědčen, že štěstí je třeba jít naproti tvrdou prací. Musíme spoléhat jen na sebe. Je ale pravda, že času nám už moc nezbývá," přidal.

Reklama

Související témata: